Νίκος Νικολόπουλος: Ως το τέλος Ιουλίου θα έχουν δοθεί οι όλες οι αποζημιώσεις σε αγρότες | dete

Νίκος Νικολόπουλος: Ως το τέλος Ιουλίου θα έχουν δοθεί οι όλες οι αποζημιώσεις σε αγρότες

Σε συνάντηση που είχε ο Γεν. Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σγουρίδη, απέσπασε την διαβεβαίωση ότι: “Ως το τέλος Ιουλίου θα έχουν δοθεί οι όλες οι αποζημιώσεις”.

Ο Νίκος Νικολόπουλος περιοδεύοντας στην Δυτική Αχαία, αυτή τη διαβεβαίωση μετέφερε στους αγρότες που συνάντησε, εξηγώντας τους, ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα, αναφορικά με τους κλάδους στους οποίους θα δοθούν οι αποζημιώσεις σε πρώτη φάση και εκείνους στους οποίους θα δοθούν στη συνέχεια καθώς  και για τα αγροπεριβαλλοντικά.

Αυτά καθυστέρησαν γιατί δυστυχώς δεν είχαν τις βάσεις από την εταιρεία που είχε αναλάβει να τις κάνει στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Από την άλλη πλεύρα υπογράμμισε ο Νίκος Νικολόπουλος ότι «τα χρήματα των αποζημιώσεων πρέπει να δοθούν με τη σωστή διαδικασία γιατί η χώρα τρώει πρόστιμα και ακόμα τους επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι:  “οι αποζημιώσεις δεν έχουν σχέση με τις διαπραγματεύσεις”. Ο κ. Σγουρίδης όπως αποκάλυψε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος του είπε ότι “από την κακή χρήση ή την κακή μοιρασία των βοσκοτόπων το 2009, 2010 και 2011 ήδη η χώρα χρεώθηκε με έναν καταλογισμό 322 εκατομμύρια” και κατέληξε: “Όπως καταλαβένεται η χώρα δεν αντέχει άλλα πρόστιμα. Μπορεί να επωφελούνται κάποιοι προσωρινά, αλλά μετά τα πληρώνει ο ελληνικός λαός”.

Εξάλλου ο Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σήμερα στο περιστύλιο  της Βουλής μεταξύ άλλων είπε:

“Στα όρια της ρήξης βρίσκονται πλέον οι σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές θεσμούς.Έγινε σαφές πλέον ότι η συμφωνία – τελεσίγραφο, που έχει ως πυρήνα της, τις προτάσεις των θεσμών δεν μπορεί να υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση και φυσικά από τους ΑΝΕΛ εφόσον έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους Έλληνες πολίτες, με όσα θεωρούμε «κόκκινες γραμμές». Οι δανειστές, όχι μόνο μας αρνούνται λίγες «ανάσες», αλλά και μας στερούν όλο και περισσότερο όσες μας έχουν απομείνει, έτσι ώστε να αναγκαστούμε να «πνιγούμε» και όσα έχουμε και δεν έχουμε, να χαθούν όλα.Εναλλακτικά μας ζητούν να τους πληρώνουμε για να μας αφήνουν απλώς και μόνο να αναπνέουμε.”

ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ; Μας ζητούν να επιλέξουμε μεταξύ του άμεσου και του αργού θανάτου μας.Ορθότερα μεταξύ του άμεσου και του αργού δι’ ασφυξίας φόνου μας.Μας ζητούν να επιλέξουμε τον τρόπο της γενοκτονίας μας.Είμαστε «θεατές» μιας επιχείρησης φόνου μετά ληστείας ή ληστείας μετά φόνου αντίστοιχα.”

 

Τουλάχιστον, τώρα γίνεται μάχη και φθάνει στην κορύφωση της κι αν είναι να «πέσει» και τούτη η Κυβέρνηση ας πέσει ένδοξα, αρκεί να μην προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στη χώρα…

Αυτό πάντως που προέχει είναι να διαλυθεί οριστικά το κλίμα αβεβαιότητας, ώστε η οικονομία «να ανεβάσει στροφές», να αρχίσει η επιστροφή των καταθέσεων, να αποκατασταθεί η ομαλή ροή των χρηματοδοτήσεων από τις τράπεζες και τα ευρωπαϊκά προγράμματα και να αναπνεύσουν οι επιχειρήσεις.

--