Νίκη Κεραμέως στον Max fm93,4: «Εγκαίρως τα αναλώσιμα, σωτήρια η μάσκα»

13.09.2020 / 10:13
kerameos-kalh

«Ακολουθούμε τους ειδικούς σε όλα τα επίπεδα, όπως και για τα σχολεία», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στον Max fm93,4, στην εκπομπή του Αλ. Κογκόλη, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Όπως εξήγησε, η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και έχουν εξεταστεί όλα τα μέτρα προστασίας καθώς και οι εναλλακτικές.
Αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως έχει τεκμηριωθεί πλήρως από τους ειδικούς, είναι ασφαλής και ό,τι πιο πολύτιμο για να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους γύρω μας. Τα διαλείμματα, σημείωσε, θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες. Επιπροσθέτως, εξήγησε πως «θα αφιερωθεί χρόνος για να μάθουν τα παιδιά πως η μάσκα είναι απαραίτητη».
Η υπουργός Παιδείας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως όλα τα αναλώσιμα (μάσκες, αντισηπτικά, κτλ) θα είναι εγκαίρως στα σχολεία. Ερωτηθείσα, εξάλλου, για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που εκπαιδευτικός βρεθεί θετικός στον ιό, ανέφερε πως θα γίνεται ιχνηλάτηση και θα υπάρχουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.
Τέλος, σχετικά με τις διαμαρτυρίες της πρυτανικής αρχής της Πάτρας για τις λίγες αφίξεις μόνιμων μελών Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η κυρία Κεραμέως απάντησε πως θα υπάρξει και νέος κύκλος προσλήψεων το επόμενο χρονικό διάστημα, τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Νίκος Φίλης: «Βλέποντας και κάνοντας η κυβέρνηση»

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας επίσης στον Max fm 93,4 καταλόγισε στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι «δεν αξιοποίησε την καλοκαιρινή περίοδο ώστε σε συνεργασία με τους δήμους να θωρακίσει υγειονομικά τα σχολεία, δεν μερίμνησε για προσλήψεις έκτακτου προσωπικού, δεν αύξησε τις δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση, δεν εξασφάλισε επιπλέον χώρους και αίθουσες ώστε να
τηρηθούν οι κανόνες που υπαγορεύουν οι ειδικοί όσον αφορά την κοινωνική αποστασιοποίηση.«Η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αποτυπώθηκε και στην ασάφεια σχετικά με την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση πορεύεται σύμφωνα με την τακτική «βλέποντας και κάνοντας», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα