Νίκη Κεραμέως: Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία

05.08.2020 / 4:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
dehvggradj5f299b3b40ee8

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά, αντί της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Η απόφαση ανακοινώθηκε από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία μίλησε το βράδυ της Τρίτης στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 και όχι την 1η Σεπτεμβρίου, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Κατά πρώτον, το μεταγενέστερο άνοιγμα των σχολείων θα παρατείνει τον εσωτερικό τουρισμό. Κατά δεύτερον, δεν θα υπάρξει επιβάρυνση για την πληρωμή των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους από την 1η Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν την έναρξη.

Στην περίπτωση που η έναρξη οριζόταν για την 1η Σεπτεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να κληθούν στα σχολεία μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου και άρα θα έπρεπε να λάβουν αντίστοιχη αποζημίωση. Επίσης, προσμετρήθηκε ότι κατά την τρέχουσα περίοδο λειτουργίας των σχολείων καλύφθηκε μέρος της ύλης που είχε «χαθεί» λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα