Νέο χαστούκι Τραμπ στον Ερντογάν – Συνεχίζεται ο πόλεμος για τον πάστορα | dete

Νέο χαστούκι Τραμπ στον Ερντογάν – Συνεχίζεται ο πόλεμος για τον πάστορα

Με ένα tweet Ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε στο θέμα του Αμερικανού πάστορα που κρατείται στην Τουρκία και έδειξε ότι οι σχέσεις με την Τουρκία του Ερντογάν είναι πλέον στο Ναδίρ.

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ «δεν θα πληρώσουν τίποτα» στην Τουρκία για την απελευθέρωση του κρατούμενου ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον, τον οποίο αποκάλεσε «μεγάλο πατριώτη όμηρο».

«Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου ανθρώπου, όμως κάνουμε περικοπές στην Τουρκία!», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο αμερικανός πρόεδρος δεν έκανε σαφές τι ακριβώς εννοούσε με τον όρο «περικοπές».

 

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Turkey has taken advantage of the United States for many years. They are now holding our wonderful Christian Pastor, who I must now ask to represent our Country as a great patriot hostage. We will pay nothing for the release of an innocent man, but we are cutting back on Turkey!

Όλα αυτά την ώρα που ο Τραμπ εμφανίζεται οργισμένος από τη στάση του Ταγίπ Ερντογάν στον οποίο χρεώνει προσπάθεια εξαπάτησής του, λέγοντας μάλιστα πως σε κατ’ ιδία συνομιλίες του με ηγέτες και αξιωματούχους προσπαθεί να τον εμφανίσει ως αδύναμο πρόεδρο.

Στην Ουάσιγκτον πηγές αναφέρουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναλάβει προσωπικά το ζήτημα και φέρεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω στο ζήτημα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να λέει ότι η Τουρκία δεαν αποδείχθηκε καλή σύμμαχος επισημαίνοντας ότι ενώ οι ΗΠΑ μεσολάβησαν στο Ισραήλ για την απελευθέρωση της Εμπρού Οζκάν η οποία είχε κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο με τη Χαμάς. Ενώ οι ΗΠΑ έβαλαν πλάτη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ζήτημα του Αμερικανού πάστορα και άλλων Αμερικανών πολιτών που κρατούνται στην Τουρκία μοιάζουν να έχουν μπει σε ανατολίτικο παζάρι.