Νέο «κραχ» στην αγορά: 500 οικογένειες της Πάτρας απλήρωτες εδώ και μηνες! – Εκτελούν τις υπεργολαβίες του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου για το τρένο | dete

Νέο «κραχ» στην αγορά: 500 οικογένειες της Πάτρας απλήρωτες εδώ και μηνες! - Εκτελούν τις υπεργολαβίες του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου για το τρένο

Σε απόγνωση πάνω από 500 οικογένειες της Πάτρας καθώς παραμένουν απλήρωτοι. Πρόκειται για υποεργολάβους της εταιρείας GD INFRATUTTURE Ιταλικών συμφερόντων και την οποία εκπροσωπεί ο πρώην Πρόεδρος της εταιρείας «Μηχανική» Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη εταιρεία προ ημερών κηρύηχθηκε έκπτωτη για τμήμα εργολαβίας της Πατρών Πύργου (από το Μιντιλόγλι), και είναι ξεκάθαρο πως οι σχέσεις της με την κυβέρνηση δεν είναι… και οι καλύτερες! Η εταιρεία την οποία αντιπροσωπεύει ο κ. Εμφιετζόγλου δεν έχει καταβάλλει τα ποσά που συμφωνήθηκαν για την εκτέλεση έργων στην σιδηροδρομική σύνδεση Ψαθόπυργος – Ρίο με αποτέλεσμα οι υποεργολάβοι να είναι σε απόγνωση, όπως φυσικά και οι προμηθευτές αυτών.

 

Όπως επισημαίνουν σε έγγραφο που έστειλαν, από την αρχή της συνεργασίας τους με την εταιρεία μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 δεν υπήρχε κανενα πρόβλημα με την εταιρεία. Σε ότι αφορά τις εργασίες και τις προμήθειες από την πλευρά των υποεργολάβων, συνεχίζονται κανονικά.

 

Πλέον όμως δηλώνεται αδυναμία πληρωμής τους από τον ανάδοχο, ο οποίος επικαλείται μη πληρωμή του από την ΕΡΓΟΣΕ. Ουστιαστικά ισχυρίζεται σε αυτούς πως υπάρχει διακοπή στην χρηματοδότηση από την εταιρεία που διαχειρίζεται την κατασκευή έργων του ΟΣΕ. Ετσι οι ίδιοι δεν έχουν πληρώσει με τη σειρά τους, τους δικούς τους προμηθευτές, αλλά και τις υποχρεώσεις τους προς το ελληνικό δημόσιο.

 

Οι εργολάβοι ζητούν από την ΕΡΓΟΣΕ να μεσολαβήσει ώστε να επέλθει η κανονικότητα στο έργο. Επίσης ζητούν διαβεβαίωση από την δημόσια εταιρεία για το πότε θα πληρώσει τον ανάδοχο ώστε και εκείνος με την σειρά του να τους εξοφλήσει. Όπως λένε αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα οργανώσουν κινητοποίηση με κατάληψη της παλαιάς εθνικής οδού στο ύψος του εργοταξίου.

 

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και η ανάδοχος εταιρεία έστειλε σχετικό έγγραφο ενημερώνοντας για την στάση των υποεργολάβων. Στο έγγραφο της, αναφέρει πως οι οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ.

 

Το θέμα θα πρέπει να ξεκαθαρισθεί. Και ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει μεταξύ Πρόδρομου Εμφκιετζόγλου και κυβέρνησης, οι υπεργολάβοι που εκτελούν έργο θα πρέπει να πληρωθούν.