Νέο έτος με non-stop μεθύσια, επεισόδια και συλλήψεις | dete

Νέο έτος με non-stop μεθύσια, επεισόδια και συλλήψεις

Δεν πρόκειται για εορτασμό με την κλασική έννοια. Ίσως και η λέξη «ξεσάλωμα» να μην είναι αρκετή για να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο γιορτάζουν οι Βρετανοί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τον ερχομό κάθε νέου χρόνου, καταλήγοντας να είναι «για τον γιατρό»!

Μεθύσια μέχρι λιποθυμίας, απώλεια ελέγχου συμπεριφοράς, εμετοί μέχρι αφυδάτωσης, ύπνος όπου μπορεί να φανταστεί άνθρωπος, από παγκάκια μέχρι πεζοδρόμια, ακόμη και σε κάδους απορριμμάτων, εκπλήρωση πάσης φύσεως αναγκών και καβγάδες στη μέση του δρόμου είναι μερικά από τα περιεχόμενα της λίστας των εκτρόπων.

Δεν είναι λίγες οι φορές, επίσης, που έχουν καταγγελθεί βιασμοί και κακοποιήσεις από επιτηδείους που εκμεταλλεύονται τη χαλαρότητα των αντιστάσεων και παίρνουν ό,τι δεν θα τους δινόταν υπό νηφάλιες συνθήκες. Οι συλλήψεις και οι προσαγωγές ανήκουν στην ημερήσια διάταξη, ενώ όσοι γλεντζέδες δεν ξημερωθούν στο Τμήμα θα ξημερώσουν με ασήκωτο κεφάλι από την κραιπάλη, συνεπεία ενός εορτασμού που αποτελεί περίπτωση για πανεπιστημιακή μελέτη κοινωνικών επιστημών.