Νέες εικόνες για την Εορτή της Αγίας Δωρεάς από την Καθολική Εκκλησία Πάτρας

Τελέσθηκε με μεγαλοπρέπεια την Κυριακή 18 Ιουνίου ο εορτασμός της Αγίας Δωρεάς από την Καθολική Εκκλησία της Πάτρας. Η εορτή τιμάει το μεγαλύτερο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο, το τίμιο Σώμα και Αίμα του Ιησού Χριστού. Φέτος, μάλιστα, η εορτή είχε παναθηναϊκό χαρακτήρα, με τη συμμετοχή προσκυνητών από πολλές καθολικές ενο­ρίες της πρωτεύουσας. Για το λόγο αυτό η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στο κλειστό γήπεδο της Ένωσης Αθλοπαι­διών Πατρών, γνωστής ως Ε.Α.Π.. Οι στιγμές ήταν συγκινητικές, καθώς πολλοί από τους καθολικούς ενορίτες της Πάτρας είχαν μεγαλώσει σ’ εκείνη την περιοχή καιτο γεγονός ξύπνησε ένα σωρό αναμνήσεις… Ένας επιπλέ­ον λόγος για την επιλογή του χώρου, ήταν ότι η Ε.Α.Π. ιδρύθηκε το 1927από μαθητές της Γαλλικής Σχολής, με παρότρυν­ση του καθηγητή τους αδελφού Λουί. Ήταν ο πρώτος σύλλογος καλα­θόσφαιρας στην πόλη. Ο αδελφός Λουί ήταν μονα­χός των FrèresΜaristes, της γαλλικής μοναστικής κοινότητας των Μαρια­νών Αδελφών, και, ου­σιαστικά, είναι ο ιδρυτής της Ε.Α.Π. Δεν είναι τυ­χαίο ότι τα χρώματα του συλλόγου είναι το μαύρο και το άσπρο, όπως και τα χρώματα δηλαδή της επίσημης εμφάνισης των Μαριανών Αδελφών.
Της πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών, π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος, ενώ συλλειτούργησε ο Αποστολικός Τοποτηρητής των Αρμενίων Καθολικών στην Ελλάδα, π. ΧοβσέπΜπεζαζιάν,καθώς και ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ακολούθησε η λιτάνευση του Αγιοτάτου Μυστη­ρίου στους δρόμους της Πάτρας, συνοδεία της μπάντας του Δήμου και αγήματος από το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, η οποία και κατέληξε στην καθολική εκκλησία.Τους ύμνους και τα άσματα, τόσο στη Θ. Λειτουργία, όσο και στη Λιτανεία, έψαλλε η Μικτή Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα. Οι προσκυνητές, τέλος είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν το πρόσφατα εκδοθέν Ιστορικό Λεύκωμα της Καθολικής Κοινότητας Πατρών, όπως επίσης και τον επετειακό οίνο που κυκλοφόρησε για τα 175 χρόνια από την ίδρυσή της.