Νέα κινητοποίηση αγροτών σήμερα στο Αίγιο – Συγκέντρωση στα δικαστήρια | dete

Νέα κινητοποίηση αγροτών σήμερα στο Αίγιο - Συγκέντρωση στα δικαστήρια

Κινητοποιήσεις ξεκινούν σήμερα οι αγρότες της Αχαϊας, με ένα από τα κύρια προβλήματα για τα οποία ζητούν λύση να είναι η πολύ χαμηλή τιμή και τα μεγάλα αδιάθετα αποθέματα της φετινής παραγωγής ελαιοδάδου.

Μεγάλα είναι το προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Αχαϊας και με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας» έκαναν την αρχή των κινητοποιήσεών τους με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου την Τρίτη με αιχμή την στήριξη της τιμής παραγωγού στο ελαιόλαδο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας», τα αιτήματα των αγροτών είναι:

«Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ. Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις. Να συνδεθούν οι επιδοτήσεις-ενισχύσεις με την παραγωγή. Την ένταξη της κορινθιακής σταφίδας στο πρόγραμμα αναμπέλωσης. Να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις που οφείλονται στους παραγωγούς από το 2015, λόγω λάθους του υπουργείου (ΟΠΕΚΕΠΕ) με τη «Γαία Επιχειρείν’’ .

Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, να καταργηθούν τα τεκμήρια. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα  12.000€  και 3.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση για το επιπλέον εισόδημα.