Νέα ιταλική ταινία είναι τόσο ξένοιαστη και μεθυστική σαν… καλοκαίρι | dete

Νέα ιταλική ταινία είναι τόσο ξένοιαστη και μεθυστική σαν… καλοκαίρι

Είναι γεγονός πως ακόμα και το καλοκαίρι του 2019 μοιάζει πλέον τόσο μακρινό, όταν οι παραλίες έσφυζαν από ζωή και όλοι ήταν ανέμελοι στην πλαζ.

Γι’ αυτό και η νέα ιταλική ταινία που μας έφερε το Netflix την 1η Ιουλίου αποδεικνύεται τόσο ακαταμάχητη, καθώς μας επιστρέφει σε εποχές προ κορονοϊού. Όταν όλα ήταν απλά.

«Κάτω απ' τον ήλιο του Ριτσόνε» τη λένε και παρακολουθεί μια ανέμελη παρέα εφήβων στα γνωστά «προβλήματα» του καλοκαιριού. Έρωτες που αρχίζουν και τελειώνουν στην παραλία, καλοκαιρινές φιλίες που αντέχουν στον χρόνο και το σφρίγος της νιότης να απλώνεται πάνω από όλα.

Μοιάζει βαθύτατα νοσταλγικό, κι όμως είναι τόσο σύγχρονο. Άνθρωποι που αγγίζονται ελεύθερα, παραλίες συνωστισμένες και αυτή η θερινή ραστώνη να καλύπτει τα πάντα.

Το γνωστό και ηλιόλουστο θέρετρο στο ιταλικό Ρίμινι σφύζει από ζωή και έτσι ακριβώς είναι και αυτοί οι νεαροί που ερωτεύονται και φιλιούνται χωρίς τύψεις. Και παρτάρουν δίχως αύριο. Όσο για τα σχέδια που καταστρώνουν, θα τα χαλάσει ο επόμενος χειμώνας, αλίμονο.

Δεν θα δεις κανένα αριστούργημα, παρά μια καλοκαιρινή ταινία που θα περάσει σαν γάργαρο νεράκι. Λες και όλα αυτά που ζούμε σήμερα είναι ένα όνειρο, ένα κακό όνειρο, που όταν περάσει ο κόσμος θα ξαναγίνει σαν την ετήσια μάζωξη της παρέας στο Ριτσόνε...