Νέα διάρρηξη σε νοσοκομείο – Πήραν ιατρικά μηχανήματα | dete

Νέα διάρρηξη σε νοσοκομείο - Πήραν ιατρικά μηχανήματα

Μετά τον Άγιο Σάββα και το νοκοκομείο του Βόλου, σειρά είχε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, από το οποίο άγνωστοι αφαίρεσαν τη νύχτα ιατρικά μηχανήματα, από το βρογχοσκοπικό και από το Γαστρεντερολογικό - Ενδοσκοπικό εργαστήριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του lamiareport.gr, τα μηχανήματα βρίσκονταν στα ειδικά εργαστήρια του 4ου ορόφου του ιδρύματος και τα οποία φυσικά ήταν κλειδωμένα.

Κανείς δεν κατάλαβε πως τα μηχανήματα "έκαναν φτερά". Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει εσωτερικό ασανσέρ, το οποίο φαίνεται πως γνώριζαν οι δράστες.

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των μηχανημάτων που πήραν και την αξία τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν κλέψει τέσσερα διαγνωστικά μηχανήματα, δυο βρογχοσκόπια και δυο κολονοσκόπια, αξίας περίπου 100.000 ευρώ.

Στο νοσοκομείο, όπως είναι φυσικό, επικρατεί αναστάτωση και η διοίκηση ενημέρωσε την αστυνομία.

Όλα δείχνουν για σπείρα που κλέβει μηχανήματα από νοσοκομεία και τα βγάζει σε γειτονική χώρα (Αλβανία - Βουλγαρία) και το μόνο βέβαιο είναι ότι οι δράστες έχουν ενημέρωση από άτομο που εργαζόταν για λογαριασμό κάποιας προμηθεύτριας εταιρείας στα νοσοκομεία, αφού από τον τρόπο δράσης μέχρι τώρα φαίνεται ότι οι "ποντικοί" των νοσοκομείων είναι πλήρως κατατοπισμένοι, από κάποιον που έχει επισκεφτεί τους χώρους αυτούς και φυσικά γνωρίζει και τα διαγνωστικά μηχανήματα.

Πηγή: lamiareport.gr