Μόσιαλος για εμβόλια κορονοϊού: Η 1η γενιά δεν θα είναι 100% αποτελεσματική

15.09.2020 / 15:57
<img src="https://dete.gr/wp-content/uploads/2020/10/gko-9-4-scaled-850x460.jpg" title="ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ¨ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ”." alt="ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ¨ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ"." />

Στην παρούσα αλλά και την επόμενη φάση αντιμετώπισης του Covid – 19 αναφέρθηκε ο καθηγητής, Ηλίας Μόσιαλος στο συνέδριο του Economist.

Ειδικότερα, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι “η πανδημία κάποια στιγμή θα περάσει και με την ανακάλυψη ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου, αλλά και με τη συνεχή εφαρμογή των μέτρων δημόσιας υγείας. Αποκλειστικά το εμβόλιο, ειδικά η πρώτη γενιά των εμβολίων αποκλείεται να είναι 100% αποτελεσματικά, άρα θα περάσουμε μία μεταβατική φάση, αλλά πολύ πιο ήπια από αυτή που περνάμε τώρα”.

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος σημείωσε ότι στην Ελλάδα κινηθήκαμε πάρα πολύ γρήγορα και λάβαμε “δύσκολα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και γι’ αυτό το σύστημα υγείας άντεξε και δεν είχε μεγάλη πίεση, κέρδισε το χρόνο να αναδιαταχθεί, να αναδιοργανωθεί, στο βαθμό που αυτό βέβαια ήταν δυνατό, έχοντας χρόνιες ελλείψεις και ανεπάρκειες”.

Ο κ. Μόσιαλος ανέλυσε τις πέντε διαστάσεις για το δημόσια σύστημα υγείας, ξεκινώντας από την πρώτη που είναι η δημόσια χρηματοδότηση και όπως είπε αυτό είναι καθαρά πολιτική επιλογή. Το ευχάριστο, πρόσθεσε είναι ότι αυτή τη στιγμή παρατηρούμε μια πολιτική σύγκλιση, η υγεία και ο τομέας της δημόσιας υγείας είναι προτεραιότητα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα