Μόνο με Σύριες γυναίκες και παιδιά θα λειτουργήσει η δομή φιλοξενίας στο Πορετσό | dete

Μόνο με Σύριες γυναίκες και παιδιά θα λειτουργήσει η δομή φιλοξενίας στο Πορετσό

Μετά το φιάσκο με τους πρόσφυγες - μετανάστες που μεταφέρθηκαν στη Μονή Πορετσού και στην Μονή Δίβρης και σχετίζεται με την τον όρο της Μητρόπολης Ηλείας που διέθετε τα Μοναστήρια να φιλοξενηθούν Σύριου πρόσφυγες (Μονογονεϊκές οικογένειες με μικρά παιδιά) και αντι αυτού έφεραν πρόσφυγες- μετανάστες κυρίως από αφρικανικές χώρες, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) απομακρύνει σε άλλες δομές όλα αυτά τα άτομα.
Στα Μοναστήρια, τόσο του Πορετσού όσο και της Δίβρης, θα έρθουν, αν κριθεί αναγκαίο, μόνον Σύριες γυναίκες με τα παιδιά τους και αν ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης  εγκρίνει τις συνθήκες διαβίωσή τους.

Να θυμίσουμε οτι χθες στο ρεπορτάζ του kalavrytanews.com, που ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα και μέσα ενημέρωσης, τα άτομα (κυρίως από αφρικανικές χώρες) που μεταφέρθηκαν στην Μονή Πορετσού, ζήτησαν να φύγουν τα ίδια, αφήνοντας έκπληκτους τους συγκεντρωμένους κατοίκους των χωριών Πλατανίτσα και Αγράμπελα, οι οποίοι αντέδρασαν στην απόφαση του μητροπολίτη Ηλείας να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο μοναστήρι.
Στην μονή παρέμειναν τελικά 4 γυναίκες (τρεις από Συρία και μία από το ΙΡΑΚ), μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους) οι οποίοι έφυγαν και αυτοί σήμερα το πρωί.

πηγή: kalavrytanews.