Μπλακ άουτ στην Αττική – Χωρίς ρεύμα το λεκανοπέδιο από έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ – Δεκάδες εγκλωβισμένοι σε ασανσέρ | dete

Μπλακ άουτ στην Αττική - Χωρίς ρεύμα το λεκανοπέδιο από έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ - Δεκάδες εγκλωβισμένοι σε ασανσέρ

Για περισσότερο από μια ώρα, όπως αναφέρουν αναγνώστες του newsit.gr έχουν μείνει χωρίς ρεύμα σχεδόν όλες οι περιοχές της Αττικής με φανάρια να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, συναγερμούς να χτυπάνε, ενώ ανάστατοι είναι καταστηματάρχες αφού πολλοί έχουν ευπαθή προϊόντα. Το πρόβλημα προκλήθηκε από έκρηξη σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Παλλήνη. Πηγές του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι για να αποκατασταθεί η βλάβη χρειάζεται ακόμα μια ώρα.

Το ρεύμα έχει κοπεί σύμφωνα με μαρτυρίες στο κέντρο της Αθήνας, στο Ηράκλειο, στην Καισαριανή, στο Γέρακα, στου Γκύζη, στο Νέο Κόσμο, στη Δάφνη, σε Πόρτο Ράφτη, στην Ηλιούπολη, στον Καρέα, στον Πειραιά, στη Νέα Σμύρνη, σε Αλιμο, Αργυρούπολη, Παπάγου, Νέο Φάληρο, Μελίσσια, Βύρωνα, Παλλήνη, Ιλίσια, Νέα Ελβετία, Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Κηφισιά, Παγκράτι και Άγιο Δημήτριο.

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση της γραμμής 2 Ανθούπολη-Ελληνικό. Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίζεται στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμά Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιούπουλη έως Ελληνικό.

Στους δρόμους επικρατεί χάος αφού δεν λειτουργούν σχεδόν πουθενά τα φανάρια. Πάνω από 100 κλήσεις στην πυροσβεστική για εγκλωβισμένους σε ασανσέρ. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, σε κάποιες περιοχές φαίνεται να αρχίζει να αποκαθίσταται το πρόβλημα.

Αν είστε σε περιοχές που δεν έχετε ρεύμα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]