Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Πάτρας (φωτό+βίντεο) | dete

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Πάτρας (φωτό+βίντεο)

Τελευταία ενημέρωση: Ολοκληρώθηκε η πορεία στο κέντρο της Πάτρας.

Άγνωστοι έσπαασαν το αυτοκίνητο ενός πολίτη στην οδό Κανακάρη. Οι δρόμοι πάντως άνοιξαν και η κυκλοφορία επανήλθε, ενώ οι νεαροί απομακρύνονται από τους χώρους συγκέντρωσής τους. Η πορεία ήταν μία μορφή διαμαρτυρίας για την παρουσία των Αστυνομικών στην ΑΣΟΕΕ και των επεισοδίων που έγιναν με τα ΜΑΤ.

Πρώτη ενημέρωση: Τεταμένο είναι το κλίμα στο κέντρο της Πάτρας όπου αυτή την ώρα συγκεντρώνονται άτομα έξω από το πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου, καθώς ξεκίνησε πορεία  μετά τη χθεσινή εισβολή της Αστυνομίας στην πρώην ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα.

Οι πορείες στο κέντρο της Πάτρας είναι δύο.  Η μια είναι των φοιτητικών συλλόγων και η άλλη που ακολουθεί είναι από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Στην δεύτερη οι συμμετέχοντες φορούν κράνη, σκούφια, κουκούλες και κρατούν ρόπαλα.

Πριν από την έναρξης της μιας και των δυο πορειών (αυτή των αναρχικών) νεαροί επιτέθηκαν με πέτρες κατά αστυνομικών στη συμβολή της Κορίνθου και Αράτου και στη συνέχεια αποσύρθηκαν στο Παράρτημα.

Έξω από το πρώην Παράρτημα υπάρχουν συγκεντρωμένοι πάνω από 200 άτομα, ανάμεσά τους και νεαροί με κράνη, σακίδια και σακίδια. Η Κορίνθου είναι κλειστή.  Οι αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός.