Μπάντες χάλκινων στους δρόμους της Πάτρας την ημέρα της Τσικνοπέμπτης | dete

Μπάντες χάλκινων στους δρόμους της Πάτρας την ημέρα της Τσικνοπέμπτης

Διαφορετικός θα είναι φέτος ο εορτασμός της Τσικνοπέμπτης 20 Φεβρουαρίου στην Πάτρα, χωρίς ωστόσο να χάνει σε τίποτα από το κλίμα γενικευμένης γιορτής και ευθυμίας που επικρατεί παραδοσιακά την ημέρα εκείνη σε όλη την πόλη.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων δεν πρόκειται να διοργανώσει λαϊκή συναυλία στο Νότιο Πάρκο, ούτε θα μοιράσει δωρεάν σουβλάκια, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές καθώς, φέτος σε συνεννόηση με την Κοινωφελή του Πατρινού Καρναβαλιού, αποφασίστηκε οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου την Τσικνοπέμπτη, να πλαισιωθούν από πέντε ορχήστρες χάλκινων που θα παίζουν στους δρόμους της πόλης, από το πρωί μέχρι το απόγευμα.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η πλατεία Τριών Συμμάχων, όπου στις 2 το μεσημέρι, θα συναντηθούν και οι πέντε ορχήστρες και θα ακολουθήσει συναυλία. Να σημειωθεί ότι πέρσι την Τσικνοπέμπτη οι τέσσερις μπάντες (φέτος θα είναι πέντε), είχαν ξεσηκώσει τους Πατρινούς, λόγω της αυθεντικής, παραδοσιακής φυσιογνωμίας της μουσικής τους και της ξεχωριστής ιστορίας τους.

Για τους Πατρινούς η Τσικνοπέμπτη είναι ημέρα χαράς, γιορτής, ανεμελιάς και σάτιρας και η παρουσία των μουσικών με τα χάλκινα όργανα που θα περιδιαβούν τους δρόμους του κέντρου και των συνοικιών, «δένει» αρμονικά με το κλίμα της ημέρας εκείνης. Φυσικά, το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης, θα κορυφωθούν εκδηλώσεις με επίκεντρο τα λαϊκά δρώμενα στην Άνω πόλη της Πάτρας. Φέτος, μάλιστα το δρώμενο θα έχει τίτλο «Ο Καραγκιόζης πρόεδρος» και όχι ο «Γάμος του Καραγκιόζη», όπως πέρσι.