«Μοιράζει πόνο» ο Λάνθιμος | dete

«Μοιράζει πόνο» ο Λάνθιμος

Τίποτα δε σταματά το Γιώργο Λάνθιμο που βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία. Η παγκόσμια επιτυχία του «Αστακού», με επιστέγασμα την υποψηφιότητα στα πρόσφατα Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερου σεναρίου μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου, τον οδηγεί μέχρι τα AmazonStudios για τη δημιουργία τηλεοπτικής σειράς με πρωταγωνιστή –ποιον άλλον;- τον Κόλιν Φάρελ.

Η Amazon κινείται επιθετικά στα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πεδία, υπογράφοντας μανιωδώς δουλειές για κορυφαίους σκηνοθέτες, αναφέροντας ενδεικτικά τον Γούντι Άλεν ο οποίος πριν μερικούς μήνες ολοκλήρωσε την πρώτη του τηλεοπτική σειρά με τίτλο «CrisisinSixScenes».

Ο κλήρος λοιπόν πέφτει και στο Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος αναλαμβάνει να γυρίσει την ιστορία του αντισυνταγματάρχη ΌλιβερΝορθ, που θα υποδυθεί ο ΚόλινΦάρελ (σχεδόν μόνιμος συνεργάτης του σκηνοθέτη ). Ο Νορθ, είχε προκαλέσει αξέχαστο σκάνδαλο παραδεχόμενος στο αμερικανικό Κογκρέσο πως δρούσε ως μεσάζοντας μεταξύ κυβέρνησης και Ιράν, πουλώντας όπλα στους τελευταίους ώστε με τα κέρδη να χρηματοδοτείται η αντιπολίτευση στη Νικαράγουα.

Ο Λάνθιμος προετοιμάζει ασταμάτητα νέα πρότζεκτ, με το «TheKillingof a SacredDeer» να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και το «TheFavourite» να είναι η επόμενη μεγάλου μήκους που περιμένει να γυριστεί.