Μητσοτάκης: Τις εκλογές δεν θα τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τις κερδίσει η ΝΔ | dete

Μητσοτάκης: Τις εκλογές δεν θα τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τις κερδίσει η ΝΔ

Με αναφορά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ, ο πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι Έλληνες στηρίζουν την επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και παραμένουν προσηλωμένοι στην Ευρώπη, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Η Ευρώπη όμως αντιμετωπίζει κινδύνους και προκλήσεις. Ο ευρωσκεπτικισμός δυνάμωσε και ο λαϊκισμός παραπλάνησε, τα άκρα δυνάμωσαν. Η Ευρώπη θα κληθεί σύντομα να πάρει ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον. Στρατηγικός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από όλο και πιο ισχυρή Ευρώπη. Είμαστε απέναντι στην Ευρώπη του κατακερματισμού και των λαϊκισμών. Η όλο και πιο ενωμένη Ευρώπη είναι η πυξίδα και ο στόχος μας. Η περιθωριοποίηση είναι το σημείο όπου μας φέρνει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Να χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως παράδειγμα χώρας που δεν μπορεί να συμμετέχει στον σκληρό πυρήνα. Η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων είναι πραγματικότητα εδώ και πολύ καιρό. Η Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους βουλευτές του για τον αγώνα που δίνουν: «Η λειτουργία μας είναι πιο αποτελεσματική, θέλω να σας ευχαριστήσω αλλά περιμένω ακόμη περισσότερα. Φθάσαμε μαζί έως εδώ αλλά έχουμε να πάμε πιο μακριά. Όχι για εμάς, για τον κόσμο ο οποίος έχει επιστρέψει στη ΝΔ [...] Τις εκλογές δεν θα τις χάσει το ΣΥΡΙΖΑ, θα τις κερδίσει η ΝΔ».

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του

  • Η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων είναι ήδη εδώ. Η Ελλάδα ήταν είναι & θα είναι στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ
  • Είμαστε σε μια Ευρώπη που παρέχει ασφάλεια & θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να την ακολουθήσουμε, ως πρωταγωνιστές
  • Η διακυβέρνηση του τίποτα δεν αποφέρει τίποτα. Μετά από 1 χρόνο διαπραγμάτευσης, έχουμε νέα μέτρα λιτότητας
  • Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παίξει ξανά τη χώρα στα ζάρια
  • Η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει το πακέτο μέτρων/αντίμετρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση
  • Ας τα ψηφίσουν ή ας πάνε σε εκλογές. Το δίλημμα είναι δικό τους, δεν είναι δικό μας
  • Εμείς καλούμε τους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα. Δεν σαμποτάρουμε τις προσπάθειες τους, όπως έκαναν ως αντιπολίτευση