Μητσοτάκης: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις

04.09.2020 / 10:27
mitsotakis-prwthypourgiko34

Σαφές μήνυμα για τους όρους του διαλόγου με την Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση, που είχε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Γιανγκ Γετσί, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

«Η χώρα μας όπως γνωρίζετε, εκτός από την επιθετικότητα της Τουρκίας αντιμετωπίζει και ενέργειες που αμφισβητούν κάθε κανόνα του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η Ελλάδα δεν έκρυψε ποτέ ότι ταυτόχρονα με τα δικαιώματά της υπερασπίζεται πάντα και την καλή γειτονία. Θεωρώ τη διπλωματία την άλλη όψη της ισχύος της πατρίδας μου» είπε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακριβώς ότι από τις πολλές προκλητικές αποστροφές του προέδρου Ερντογάν θα συγκρατήσει μόνο αυτή που μιλάει για διάλογο και τόνισε:

«Σ’ αυτήν απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις». Επεσήμανε ότι η χώρα μας και μπορεί και θέλει «να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς η λογική να παραβιάζεται. Ας φύγουν λοιπόν οι απειλές για να ξεκινήσουν οι επαφές», τόνισε.

Επίσης ανέφερε στον Κινέζο αξιωματούχο ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί σήμερα με τον γγ του ΟΗΕ Α. Γουτέρεζ, στον οποίο και θα του επιδώσει επιστολή του πρωθυπουργού στην οποία παρουσιάζεται και τεκμιριώνεται η έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα