Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Μετά τον δύσκολο χειμώνα θα έρθει η άνοιξη

03.09.2020 / 11:08
mhtsotkis-thes

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πρωθυπουργού με τους βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε τον κύκλο των επαφών του με τους φορείς της πόλης, ενόψει της ομιλίας του στις 12 Σεπτεμβρίου.
Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι βουλευτές του κόμματος πλην του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια σύντομη ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Θεσσαλονίκης, τα οποία, όπως είπε, επιταχύνονται.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε στους βουλευτές ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας, αλλά μετά θα ακολουθήσει άνοιξη για τη χώρα και στον υγειονομικό και στον οικονομικό τομέα. Ειδική αναφορά έκανε για το Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα θα πάρουν το μερίδιο που τους αναλογεί.
Οι βουλευτές από την πλευρά τους ανέφεραν στον πρωθυπουργό βασικά ζητήματα της πόλης που έχουν να κάνουν κυρίως με τις υποδομές, αλλά και με την απασχόληση και την ανεργία.

Σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς

Με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βορείου Ελλάδος, ήταν η σημερινή πρώτη σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.
Στην συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Μασούτης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ) Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Από την πλευρά της κυβέρνησης παραβρέθηκαν στη σύσκεψη ο Υψυπουργός αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.
Αμέσως μετά ακολουθεί σύσκεψη με Επιστημονικούς Φορείς, στην οποία θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου (Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας) και του ΕΚΕΤΑ. Στη σύσκεψη θα παραβρίσκονται, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και οι κ. Δήμας, Τζιτζικώστας και Ζέρβας.

Στις 14:00, ο Πρωθυπουργός συναντάται για την πορεία των έργων με τους επικεφαλής του Μετρό Θεσσαλονίκης, του ΟΑΣΘ, της Εγνατίας Οδού, της ΔΕΘ-HELEXPO, του ΟΛΘ, του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το γήπεδο ΠΑΟΚ, του THESS INTEC και τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, για το Μητροπολιτικό Πάρκο Δήμου Παύλου Μελά. Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, ανάλογα με το αντικείμενο, θα παραβρίσκονται, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο κ. Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και οι κ. Τζιτζικώστας και Ζέρβας.

Στις 18:00 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Technopolis ICT Business Park.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα