Μητσοτάκης: Έως 10.000 ευρώ το bonus για όσους αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο | dete

Μητσοτάκης: Έως 10.000 ευρώ το bonus για όσους αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Τρεις βασικούς πυλώνες περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, με βάση το νομοσχέδιο του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και τον Εθνικό Σχεδιασμό Προώθησης της Ηλεκτροκίνησης.

Το σχέδιο, όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης, αφορά όλους τους πολίτες, αλλά και τους ΟΤΑ για μια καλύτερη ζωή στις πόλεις.

Ο πρώτος πυλώνας του σχεδίου περιλαμβάνει το οικολογικό μπόνους και τα φορολογικά κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Ο δεύτερος πυλώνας σχετίζεται με την γρήγορη εγκατάσταση φορτιστών και σε κτίρια πολυκατοικιών εκτός από πλατείες και άλλα.

Ο τρίτος αναπτυξιακός πυλώνας αφορά κίνητρα για εγκατάσταση μονάδων κατασκευής φορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην πατρίδα μας, κυρίως στις λιγωτικές περιοχές.

Ως προς τις επιδοτήσεις, Ό ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα εξής:

-100 εκ. ευρώ θα πέσουν στην αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου

Το μέσο όφελος για έναν μελλοντικό αγοραστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορεί να φτάσει (μαζί με τις φοροαπαλλαγές τα 10.000 ευρώ) καθώς:

-Επιδοτείται κατά 15% η αγορά η μίσθωση ηλεκτρικού αυτοκινήτου

-Και 25% η αγορά ηλεκτρικού ταξί

Επιπλέον, θα υπάρχει απαλλαγή 2 ετών από τέλη ενώ οι δαπάνες για τη χρήση του θα διευκολύνουν τα εταιρικά έξοδα.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι ένα νησί στην Ελλάδα (σ.σ. δεν ανακοίνωσε ποιο θα είναι), θα καταστεί «πρότυπο μετακινήσεων», με συγκεκριμένες δράσεις και με όλα τα οχήματα που θα κινούνται εκεί να είναι ηλεκτρικά.