Μητροπολίτης Αιτωλίας κατά της μάσκας: Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο ναό να μολυνθείς

10.09.2020 / 7:17
nees-3-770x439_c

Για τη χρήση της μάσκας μέσα στην εκκλησία εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού μίλησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.Ο ιεράρχης είπε ότι ο Θεός δεν αφήνει να μολυνθούν οι πιστοί μέσα στο ναό και τους κάλεσε να μην φοβούνται και να συνεχίζουν να φιλάν τις εικόνες αναφέρει το messolonghinews.gr.

«Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο Ναό να μολυνθείς. Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε… Είναι χώρος άγιος, “είναι ουρανός ο Ναός” λέει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Είναι του Θεού το θυσιαστήριο» είπε ο Μητροπολίτης.

Και συνέχισε:

«Τι θα έκανε η Παναγία μας; Θα φοβόταν; Μα πρεσβεύει για μας η Παναγία μέσα στο Ναό, κι εμείς δεν θα πάμε να ασπασθούμε την εικόνα; Μας λένε “μην ασπάζεστε τις εικόνες”. Μα η Παναγία δίνει τη χάρη της. Χάρη Θεού δίνει η Παναγία, και Ευλογία. Ασθένεια θα δώσει η Παναγία μας; Τόσα θαύματα είδαμε μπροστά στην εικόνα της Παναγίας! Κι εμείς φοβόμαστε να πάμε να προσκυνήσουμε την Προυσιώτισσα ή την Κατερινιώτισσα εδώ, για να μην μεταδοθούν ασθένειες;».

Ο Σεβασμιότατος αναρωτήθηκε πού πήγε η πίστη μας.

«Πού είναι η πίστις; Μας προσέβαλε η ολιγοπιστία και η αχαριστία, κι εμείς τα δεχόμαστε δυστυχώς και κινδυνεύουμε να χάσουμε την πίστη μας. Αμέτρητοι οι εχθροί οι οποίοι επαναστατούν κατά του Χριστού σήμερα. Και φωνάζουν και σκορπίζουν τόσα δηλητήρια, γιατί δεν θέλουν τη Χάρη του Θεού».

«Η Εκκλησία δεν έχει αρρώστια» είπε και κάλεσε τους γονείς να μην χάνουν την πίστη τους, να «προσέξουν τα παιδιά τους» και να μην τα αφήσουν χωρίς τη χάρη του Χριστού».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα