Με προτάσεις φορέων συνεχίστηκε στην Π.Ε. Αχαΐας η διαβούλευση για κατάρτιση του Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος της Π.Δ.Ε. | dete

Με προτάσεις φορέων συνεχίστηκε στην Π.Ε. Αχαΐας η διαβούλευση για κατάρτιση του Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος της Π.Δ.Ε.

Προτάσεις και θέσεις για την υλοποίηση των επί μέρους σχεδιασμών, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχετικά με την κατάρτιση του Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας 2014-2019, κατέθεσαν οι φορείς που συμμετείχαν σήμερα το πρωί στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Π.Δ.Ε., στην Πάτρα.

Η ενημέρωση για τον σχεδιασμό του Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος υλοποιήθηκε έπειτα από την πρόσκληση που έχει αποστείλει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για μία από τις κορυφαίες συνεδριάσεις που γίνονται για την ανάπτυξη της περιοχής μας και ειδικότερα αφορά τις στρατηγικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στη 1η φάση του Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε: «Τρεις είναι οι μεγάλες προτεραιότητες που θέτουμε εμείς ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα η ολοκλήρωση των υποδομών που θα δώσουν νέα πνοή στην περιοχή μας, όπως η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων, του σιδηροδρομικού δικτύου κ.α., η άρση των ανισοτήτων και η ενίσχυση των θέσεων απασχόλησης προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανεργία και τέλος, η έλευση του φυσικού αερίου που θα συμβάλει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας».

Και συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας: «Θέλω να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση ώστε να πάμε όλοι μαζί και να κάνουμε κάτι μεγάλο για την Περιφέρειά μας. Με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη οικονομική και παραγωγική αξία στην περιοχή και να αξιοποιήσουμε την τοπική μας παραγωγή ώστε να στηρίξουμε τους πολίτες και να σταθεροποιήσουμε την οικονομία».

Η παρουσίαση έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργο Αγγελόπουλο, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Π.Δ.Ε., τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και εκπροσώπους του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και τάξεων, της Μητρόπολης Πατρών, των Δήμων της Αχαΐας, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και έγινε ανταλλαγή απόψεων για το πώς θα αξιοποιηθούν καλύτερα και προς όφελος των πολιτών, οι έξι στρατηγικοί στόχοι που έχουν τεθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την οικονομική ανάπτυξη και την ανάδειξη των χαρακτηριστικών – ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής.

 

4 2 3