ΠΑΤΡΑ: Πέταξαν μολότοφ οι αναρχικοί, απάντησαν με δακρυγόνα οι αστυνομικοί – Ζημιές σε αυτοκίνητα – Φωτιές σε κάδους (φωτό +βίντεο) | dete

ΠΑΤΡΑ: Πέταξαν μολότοφ οι αναρχικοί, απάντησαν με δακρυγόνα οι αστυνομικοί - Ζημιές σε αυτοκίνητα - Φωτιές σε κάδους (φωτό +βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 

 

 

Νεότερο: Φαίνεται να έληξαν επεισόδια που προκλήθηκαν πριν από λίγη ώρα στην Πάτρα. Παραμένουν διμοιρίες ΜΑΤ σε Κανακάρη, Ερμού και Κολοκοτρώνη.

Τελευταία νέα: Επί της οδού Μανιακίου, έχει συγκεντρωθεί η ομάδα αντιεξουσιαστών με κλοιό ΜΑΤ στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία φέρεται να έχει προχωρήσει σε δέκα προσαγωγές από την οδό Ζαΐμη. Έπεσαν 40 μολότοφ, δύο γκαζάκια, ενώ δεν υπάρχει καμία ζημιά σε κατάστημα στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Οι ομάδες αντιεξουσιαστών κινούνται προς την πλατεία Πυροσβεστίου και βάζουν φωτιές σε κάδους και ξηλώνουν τα καλάθια του δήμου.

Νεότερη ενημέρωση: Ομάδα αναρχικών πέταξε γκαζάκια στην οδό Κορίνθου στο κέντρο της Πάτρας, στο τέλος της πορείας του Παραρτήματος.  Έπεσαν περισσότερες από σαράντα μολότοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα. Στη συνέχεια η ομάδα των αναρχικών έκαψε κάδους.

Στο κέντρο η ατμόσφαιρα είναι βαριά από τα δακρυγόνα, ενώ οι κάτοικοι προσπάθούν με τα λάστιχα να σβήσουν τις φωτιές. Οι αναρχικοί κινούνται προς την πλατεία Πυροσβεστείου.

Νέα ενημέρωση: Συνεχίζεται η πορεία του Παραρτήματος και των φοιτητών της Πάτρας για το Πολυτεχνείο. Στην ουρά της πορείας αυτής υπάρχουν αναρχικοί, γύρω στα 100 άτομα με κράνη και κουκούλες.

Η πορεία ανεβαίνει την Γούναρη και κατευθύνεται στην Κορίνθου για να περάσει στη συνέχεια το Αστυνομικό Μέγαρο. Η Αστυνομία είναι σε επιφυλακή.

Ξεκίνησαν οι δύο πορείες  για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στην Πάτρα. 

Στην πρώτη που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, θα συμμετέχει και η Δημοτική Αρχή. Η δεύτερη που έχει προγραμματιστεί από τους φοιτητικούς συλλόγους και συλλογικές οργανώσεις θα ξεκινήσει από το Παράρτημα στις 5:30.

Η Κορίνθου έχει ήδη αποκλειστεί, όπως και το ρεύμα καθόδου της Αγίου Νικολάου και της Κολοκοτρώνη από το ύψος της Κανακάρη. Ενώ για πρώτη φορά φέτος, έχει απαγορευτεί η στάθμευση οχημάτων στο κέντρο της πόλης.  Στις πορείες συμμετέχει πλήθος κόσμου.