Με νέο νόμο ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ τα κατοικίδια στα ΚΤΕΛ – Κυρώσεις θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί που δεν θα συμμορφωθούν στις νέες ρυθμίσεις | dete

Με νέο νόμο ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ τα κατοικίδια στα ΚΤΕΛ - Κυρώσεις θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί που δεν θα συμμορφωθούν στις νέες ρυθμίσεις

Ελεύθερη πλέον θα είναι  η μεταφορά μικρών ζώων με τα υπεραστικά λεωφορεία και μάλιστα εντός του χώρου επιβατών, σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου. Κυρώσεις θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί που δεν θα συμμορφωθούν στις νέες ρυθμίσεις.

Η απόφαση πάρθηκε από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και πλέον τα ζώα έως 7 κιλά μπορούν να ταξιδεύουν. Βασική προϋπόθεση είναι ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος να επιδείξει το διαβατήριο του ζώου ή το βιβλιάριο υγείας, το οποίο θα είναι ενημερωμένο τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία.

Τα μικρά κατοικίδια ζώα μεταφέρονται εντός ειδικού καλαθιού μεταφοράς με μέγιστες διαστάσεις 50Χ40Χ70 εκατοστά.

Για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, τα υπεραστικά ΚΤΕΛ & ΚΤΕΛ Α.Ε. είναι επιτρεπτό να περιορίζουν τη μεταφορά των κατοικίδιων ζώων, σε ότι αφορά στον αριθμό σε δύο κατοικίδια ανά λεωφορείο και σε ορισμένα μόνο από τα εξυπηρετούμενα δρομολόγια τα οποία πάντως θα αποτελούν το 30%.

Βέβαια πολλοί είναι εκείνοι που εμφανίζονται επιφυλακτικοί με το νέο μέτρο και αυτό για λόγους υγιεινής.