ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου | dete

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ξενοδοχείου Αστήρ την Πάτρα η επετειακή εκδήλωση για την επανάσταση του 1821 ,που διοργάνωσε ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος .

Η εκδήλωση αποτέλεσε για μία ακόμη φορά την «ζωντανή» απόδειξη πως ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου και πως οι δράσεις του γνωρίζουν καθολική αναγνώριση Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου κ Κατερίνα Ασημακοπούλου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ Αθανάσιος Νασιόπουλος, Καθηγητής ΤΕΙ Αθηνών. Ύμνους και τραγούδια της Επανάστασης απόδωσαν , ο ΧΟΡΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ υπό την διεύθυνση του κ. Σπύρου Σκιαδαρέση ,Καθηγητή Θεολόγου Μ.Α .Th Λαμπαδάριο Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα με 20μελη Χορό και συνοδεία μουσικών οργάνων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης καταδείχθηκε από όλους η σημασία της ελληνικής επανάστασης ως της πρώτης επαναστατικής πράξης στα Βαλκάνια, καθώς και η σημασία της έναρξης της επανάστασης από τα Καλάβρυτα, όπου την 21η Μαρτίου έγινε το πρώτο βήμα, η πρώτη μεγάλη ηρωική πράξη για την απελευθέρωση της χώρας από τον βαρύ τουρκικό ζυγό.

Τη εκδήλωση χαιρέτισαν, Ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών Πανοσιολογιότατος, π. Θεόκλητος Παντελίδης, ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης ,ο π. Βασίλειος Πατσός ,ο Βουλευτής Αχαΐας κ Ανδρέας Κατσανιώτης , ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας κ Νίκος Νικολόπουλος , οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ανδρέας Φίλιας, κ. Νίκος Τζανάκος και κ Γεώργιος Ζαφειρόπουλος, η εκπρόσωπος του Δήμου Καλαβρύτων ,Χρύσα Παπαδάτου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Καλαβρύτων, κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος ,η επίτιμη πρόεδρος του Π.Σ. κ. Μαρία Μασσαρά- Δαφαλιά , ο Συγγραφέας, πρώην πρόεδρος του ΠΣ, κ Σακελλαρόπουλος Νίκος ,ο τέως Αντιπρόεδρος του ΠΣ, κ Παναγιώτης Κωστόπουλος ,ο περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , κ Τρύφωνας Φωτόπουλος , ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αχαίας, κ. Μανωλόπουλος ,οι πολιτευτές κ. Ευσταθία Γιαννιά και κ. Γεωργία Ντάτσικα, Πρόεδρος ΟΕΒΕΣΝΑ και σωματείου ταξί Πάτρας κ Παναγιώτης Σκέντζος , ο πρώην Διευθυντής εκπαίδευσης εκπαίδευσης κ Ανδρέας Παναγόπουλος ,ο κ Κώστας Κουτσαντώνης ,Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών , η σύζυγος του δήμαρχου Ερυμάνθου κ. Καρπή ,κ Γεωργία Χασαποπούλου Πρόεδρος του Συλλόγου «Στριφτόμπολας», ο Πατήρ Ειρηνέος Νεανική Ομάδα Αγίας Ειρήνης ,η πρόεδρος του «Αγκαλιάζω», κ Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη και η κ Αδαμαντία Δημοπούλου, εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταύρου ,άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης και πλήθος κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης καταδείχθηκε από όλους η σημασία της ελληνικής επανάστασης ως της πρώτης επαναστατικής πράξης στα Βαλκάνια, καθώς και η σημασία της έναρξης της επανάστασης από τα Καλάβρυτα, όπου την 21η Μαρτίου έγινε το πρώτο βήμα, η πρώτη μεγάλη ηρωική πράξη για την απελευθέρωση της χώρας ,από τον βαρύ τουρκικό ζυγό.

Την Παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος Μαρία Ανδριέλου.