Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας: Οι αθλητές του ΝΟΠ στο Λονδίνο το 1948 | dete

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας: Οι αθλητές του ΝΟΠ στο Λονδίνο το 1948

Εορτασμός Ολυμπιακής Ημέρας (Τρίτη 23/06/2020)
Η ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 1948.
Οι αθλητές του ΝΟΠ, δίνουν το παρόν εκπροσωπώντας την Πάτρα στην Ολυμπιάδα.

Για τον εφετινό εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας
#olympicday2020gr την Τρίτη 23 Ιουνίου, σε συνθήκες υγειονομικού περιορισμού, ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών πιστός στο τρίπτυχο των καταστατικών του αρχών για «Αθλητισμό-Παιδεία –Πολιτισμό», δημοσιοποιεί μια μοναδική φωτογραφία από το ιστορικό αρχείο του.

Λονδίνο 1948.
Μετά τον πολυετή καταστροφικό παγκόσμιο πόλεμο και δώδεκα χρόνια μετά την Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936, που την σκίαζε η ναζιστική προπαγάνδα, οι ολυμπιακοί αγώνες διεξάγονται ξανά μέσα σε ένα διάχυτο κλίμα ελπίδας, χαράς και αισιοδοξίας.

Οι πανανθρώπινες ολυμπιακές αξίες της ειρήνης, ισότητας, αδελφοσύνης, κατανόησης, ανοχής, γίνονται επίκαιρες όσο ποτέ στο παρελθόν και αναδεικνύονται μέσα από την αθλητική άμιλλα και τον ευγενή ανταγωνισμό.

Παρόλο που στην Ελλάδα την ίδια περίοδο συνεχίζονταν οι εμφύλιες εχθροπραξίες, η συμμετοχή των ελλήνων αθλητών δείχνει ότι ο αθλητισμός είναι συνυφασμένος με την ζωή και την ανάγκη για χαρά και αρμονική συνύπαρξη μεταξύ όλων των ανθρώπων χωρίς διακρίσεις.

Μεταξύ των 60 μελών της ελληνικής αποστολής δύο σπουδαίοι πατρινοί αθλητές-μέλη της ελληνικής εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης: ο Γιάννης Παπαστεφάνου και ο Ντένης (Δημοσθένης) Σταμπουλής.
Φωτογραφία από το Αρχείο Σταμπουλή που δωρίθηκε στον ΝΟΠ

Χαίρε Πάτρα, Χαίρε ΝΟΠ!!