Μεταμόσχευση δέρματος σώζει ασθενή που έπασχε από επιθετικό καρκίνο | dete

Μεταμόσχευση δέρματος σώζει ασθενή που έπασχε από επιθετικό καρκίνο

Η Marian Fields από το Μιζούρι των ΗΠΑ, πάσχει από ένα σπάνιο τύπο επιθετικού καρκίνου του δέρματος, ο οποίος μαζί με τις χημειοθεραπείες και τις επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, άφησε την 66χρονη με μία τεράστια πληγή στην πλάτη της (55x22 εκ.).

Πλαστικοί χειρούργοι από όλη τη χώρα αρνούνταν να αναλάβουν την θεραπεία της, λόγω του μεγέθους της πληγής.

Η ζωή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τη Marian Fields, αφού οι αφόρητοι πόνοι δεν της επέτρεπαν να ξαπλώσει ανάσκελα ή να καθίσει σε καρέκλα.

Τη λύση έδωσε η δίδυμη αδερφή της, η οποία αποφάσισε να δωρίσει δέρμα και νευρικό ιστό ώστε να πραγματοποιηθεί η επέμβαση.

Το γεγονός ότι το μόσχευμα ήρθε από ομοζυγωτικό δίδυμο, της ασθενούς, μείωσε σοβαρά της πιθανότητες απόρριψης του μοσχεύματος.

Η Mary Jane Fields,υποβλήθηκε σε επέμβαση, που διήρκησε 14 ώρες, κατά την οποία, ο δρ. Jesse Selber, από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Τέξας αφαίρεσε τμήμα της επιδερμίδας από το υπογάστριό της και μετά από μία «ιδιαίτερα απαιτητική και περίπλοκη διαδικασία» με τη βοήθεια 5 άλλων πλαστικών χειρούργων κατάφερε να συνδέσει τόσο αρτηρίες όσο και νευρικό ιστό του μοσχεύματος με το σώμα της Marian.

Έτσι, και παρότι η ασθενής έπασχε από μία ιδιαίτερα επιθετική μορφή καρκίνου, θεραπεύτηκε, αφού ο συγκεκριμένος όγκος, δεν μεταφέρεται σε άλλα όργανα του σώματος.