Μετά τις 20 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων | dete

Μετά τις 20 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων

Πτώση αναμένεται να σημειωθεί στις βάσεις 2015 για τις μεσαίες και υψηλόβαθμες σχολές που ενδέχεται να αγγίξει και τα 1.000 μόρια, την ώρα που οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων βρίσκονται στην διαδικασία της υποβολής του μηχανογραφικού τους δελτίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των καθηγητών, η «βουτιά» θα αφορά κυρίως στο δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο επιστημονικό πεδίο.

Τα δύσκολα θέματα που «έπεσαν» επηρέασαν, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, και των αριθμό των αριστούχων, ο οποίος πρόκειται να μειωθεί κατά 25- 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ειδικότερα, στις σχολές της θεωρητικής κατεύθυνσης, πάντα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η πτώση θα είναι μικρότερη, ενώ πιο χαμηλά θα κινηθούν οι βάσεις ιατρικών και παραϊατρικών σχολών.

Αρκετά μεγάλη θα είναι η πτώση και στις βάσεις των στρατιωτικών σχολών, ενώ η μείωση του αριθμού των εισακτέων στις αστυνομικές σχολές θα κρατήσει τις βάσεις στα ίδια με πέρυσι επίπεδα.

Στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κινηθούν οι σχολές του πρώτους πεδίου, με το ειδικό μάθημα να κρίνει την είσοδο σε πολλές σχολές όπου απαιτείται.

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο αναμένεται μια κάποια πτώση των βάσεων, ωστόσο αυτή δεν αναμένεται να είναι μεγάλη, θα λείψουν όμως σίγουρα και οι πολλοί αριστούχοι.

Στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο η πτώση των βάσεων θα είναι πιο συγκρατημένη.

Σημειώνεται, τέλος, ότι βαθμοί θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ οι βάσεις μετά τις 20 Αυγούστου.