Μετάλλιο στον Αστυνομικό που είχε πυροβοληθεί από τον Μαζιώτη στη ληστεία της Κλειτορίας | dete

Μετάλλιο στον Αστυνομικό που είχε πυροβοληθεί από τον Μαζιώτη στη ληστεία της Κλειτορίας

Το μετάλλιο του «Αστυνομικού Σταυρού» απονεμήθηκε στον Ανθυπαστυνόμο Γεώργιο Παπαχριστόπουλο που είχε τραυματιστεί σε ένοπλη συμπλοκή με τον ηγέτη του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκο Μαζιώτη.

Στη Λέσχη του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε σήμερα ειδική τελετή επίδοσης Αστυνομικού Μεταλλίου, μετ’ αντίστοιχου διπλώματος «Αστυνομικός Σταυρός», στον Ανθυπαστυνόμο Γεώργιο Παπαχριστόπουλο του Ανδρέα, που είχε τραυματιστεί σοβαρά το 2014 σε ένοπλη συμπλοκή, στη ληστεία της Κλειτορίας Αχαΐας από τον ηγέτη του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκο Μαζιώτη.

Η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Το Αστυνομικό Μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός» απομενήθηκε στον Ανθυπαστυνόμο Παπαχριστόπουλο Γεώργιο με Προεδρικό Διάταγμα του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, διότι την 10/3/2014 στην Κλειτορία Αχαίας, εκτελώντας διατεταγμένη Υπηρεσία εξέθεσε αποδεδειγμένα την ζωή του σε άμεσο και προφανή κίνδυνο σε ένοπλη συμπλοκή κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά.

Η επίδοση του Αστυνομικού Μεταλλίου πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος Ταξίαρχο Απόστολο Μαρτζάκλη, ενώ το Προεδρικό Διάταγμα αναγνώσθηκε από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμο Β΄ Ιγνάτιο Τριανταφύλλου.

 

Κατά την εναρκτήρια ομιλία της ειδικής τελετής ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος Ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η απονομή του αστυνομικού μεταλλίου Αστυνομικός Σταυρός, πραγματοποιείται έπειτα από απόφαση του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Ειδικότερα, στις 10/3/2014 στην Κλειτορία, Αχαΐας σε υποκατάστημα Τράπεζας, ο τιμώμενος αστυνομικός, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία και λειτουργώντας με απαράμιλλο ζήλο και ανδρεία, έθεσε τον εαυτόν του αποδεδειγμένα σε κίνδυνο ζωής και συνεπλάκη με ένοπλους δράστες ληστείας.

Ο τιμώμενος αστυνομικός στην προσπάθεια του να αφοπλίσει τους δράστες, τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά ενός από αυτούς με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή του.