Μελανσόν: Να ενωθεί η αριστερά, αλλά υποψήφιος πρόεδρος να είμαι εγώ | dete

Μελανσόν: Να ενωθεί η αριστερά, αλλά υποψήφιος πρόεδρος να είμαι εγώ

Συμφωνεί για μια κοινή υποψηφιότητα με τον όρο να είναι η δική του. Ο νεοκομμουνιστής Ζαν Λικ Μελανσόν τάχθηκε υπέρ της ενότητας της αριστεράς στη Γαλλία για τις προεδρικές εκλογές.

Ενώπιον 2.500 οπαδών του που συγκεντρώθηκαν στο  Palais de la musique et des congrès του Στρασβούργου, ο επικεφαλής του κόμματος «Η ανυπότακτη Γαλλία» πρότεινε να γίνει συνάντηση του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού κόμματος Μπενουά Αμόν και του Οικολόγου Γανίκ Ζαντό.
«Ως την Κυριακή είμαι απασχολημένος. Προτείνω να γίνει ένα ραντεβού την ερχόμενη εβδομάδα, Παρασκευή, Σάββατο ή Κυριακή. Εγώ το προτείνω. Ολοι είπαν ότι θα παρουσιάσουν έναν υποψήφιο. Αλλά αν πρέπει να υπάρξει μια κοινή υποψηφιότητα αυτή να είναι η δική μου» δήλωσε.
Στη συνέχεια ο νεοκομμουνιστής υποψήφιος έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους του Σοσιαλιστικού κόμματος και των Οικολόγων λέγοντας: «Τελικά, μην έχετε καμία αμφιβολία, αν εκλεγώ για τον δεύτερο γύρο (των προεδρικών εκλογών), όλοι είναι καλοδεχούμενοι αλλά στη βάση του προγράμματος της «Ανυπότακτης Γαλλίας».
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 248.000 εγγραφές πολιτών στο προεκλογικό του σάιτ, jlm2017.fr, και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει συζήτηση με τα άλλα όμορα κόμματα στην αριστερά. «Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να πούμε ότι θα διαπραγματευτούμε το ευρωπαϊκό σύμφωνο, ότι θα σταματήσουμε τα πυρηνικά εργοστάσια και μετά να μην κάνουμε τίποτα», προειδοποίησε.
Ο Μελανσόν ετάχθη υπέρ της ψήφου στα 16 χρόνια, όπως γίνεται στην Αυστρία, είπε, ώστε «να μην επιτρέψουμε στη Γαλλία να κυλήσει προς την ακροδεξιά». Κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την επιλογή της «επανάστασης των πολιτών» και τους κάλεσε να συμμετέχουν στη «μεγάλη πορεία» που θα γίνει στις 18 Μαρτίου στο Παρίσι. Στη συνέχεια τραγούδησε τον εθνικό ύμνο εν μέσω χειροκροτημάτων.