Μεγαλώνει η λίστα με τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω κορονοϊου

17.09.2020 / 4:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sxoleio-mathites-lykeio-it

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έγινε μόλις την περασμένη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, μόλις λίγα 24ωρα μετά, ήδη κάποια σχολεία είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Στη λίστα που έχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα του το υπουργείο Παιδείας αναφέρονται τα σχολεία και μέχρι πότε θα παραμείνουν κλειστά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας κλειστά είναι:

– όλα τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου μέχρι την Παρασκευή
– όλα τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας μέχρι την Παρασκευή
– το δημοτικό σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου μέχρι την Παρασκευή
– το 2ο δημοτικό σχολείο Βούτων Ηρακλείου μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου
– το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου
– το νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου μέχρι την Παρασκευή
– το 7ο δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας μέχρι την Παρασκευή
– ο βρεφονηπιακός σταθμός Σωκράτους 131 στην Καλλιθέα μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου λόγω κρούσματος σε εργαζόμενο.

Κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού

Μεγαλώνει η λίστα με τα σχολεία τα οποία θα παραμείνουν κλειστά λόγω κορονοϊού, καθώς το βράδυ της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου, στον κατάλογο προστέθηκαν και άλλες εκπαιδευτικές μονάδες.

Νωρίτερα είχε γνωστοποιηθεί απόφαση να παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών, στο Ηράκλειο της Κρήτης, το 2ο Λύκειο Καισαριανής και το τμήμα Β5 του 2ου Γυμνασίου Πύργου Ηλείας, μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά το Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, το Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρείας.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο εντοπισμός ενός κρούσματος δεν συνεπάγεται κλείσιμο ολόκληρου του σχολείου αλλά μόνο του τμήματος στο οποίο κατεγράφη η μόλυνση. Στην περίπτωση, ωστόσο, του σχολείου στις Βούτες, ζητήθηκε να κλείσει όλο το σχολείο καθώς η καθηγήτρια που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό είχε έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο κατά τον αγιασμό.

Σύμφωνα με νέα διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για την πανδημία που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την Τετάρτη, η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων και για τη διάρκεια αυτής, λαμβάνεται από τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από γνώμη του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα