Μεγάλη η προσφορά του Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας | dete

Μεγάλη η προσφορά του Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

 

Τα 45 χρόνια προσφοράς του στην ανακούφιση χρονίων πασχόντων και των οικογενειών τους συμπληρώνει φέτος το Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, που άρχισε να κτίζεται ως Γηροκομείο το 1970.
Στον πρώτο όροφο του Καλλιμανοπουλείου, στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, έχουν αναπτυχθεί 30 κλίνες. Σε δώδεκα δωμάτια φιλοξενούνται περίπου τριάντα ηλικιωμένοι.
Η μονάδα του Καλλιμανοπουλείου για κατάκοιτους λειτουργεί στον 1ο όροφο του μη χρησιμοποιούμενου Ορφανοτροφείου Καλαβρύτων. Η δυναμικότητά της είναι 25 κλίνες και αποτελεί επέκταση των δραστηριοτήτων της υπάρχουσας δομής στο Καλλιμανοπούλειο.
Επιπλέον δεκαοκτώ κλίνες λειτουργούν στο ισόγειο του Ορφανοτροφείου, κυρίως για μη αυτοεξυπηρετούμενους συνανθρώπους. Τόσο η κεντρική μονάδα όσο και η νέα μονάδα, απευθύνονται σε μη αυτοεξυπηρετούμενους, χρονίως πάσχοντες ηλικιωμένους και η δυναμικότητα αγγίζει τις 72 κλίνες.
Από την ημέρα ενάρξεως των δραστηριοτήτων του έως και σήμερα, έχουν φιλοξενηθεί περισσότεροι από 400 περιθαλπόμενοι, γυναίκες και άνδρες από τα Καλάβρυτα και την ευρύτερη επαρχία.
Την τελευταία πενταετία η πληρότητα αγγίζει το 100% και πολλοί είναι εκείνοι που με λίστα αναμονής περιμένουν την εισαγωγή τους.