Μαρλαφέκας για Αυτοκινητοδρόμιο: Εμείς κρατάμε ζωντανό το πρότζεκτ

Καταλυτικό ρόλο στη διατήρηση εν ζωή του επενδυτικού σχεδίου του Αυτοκινητοδρομίου Πάτρας, έχει διαδραματίσει τους τελευταίους μήνες το Επιμελητήριο Αχαΐας, καταφέρνοντας μάλιστα να το έχει εντάξει στην ατζέντα των επιλογών του Μαξίμου, για τις επενδύσεις που σκοπεύει να στηρίξει το επόμενο διάστημα.

 

Οπως έγραψε χθες η «Πελοπόννησος», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συγκάλεσε τη λεγόμενη «Task Force» για τις επενδύσεις, σε συνέχεια των εξαγγελιών που έκανε από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, για στήριξη ώριμων επενδυτικών σχεδίων, τα οποία έχουν κολλήσει.

 

Το θέμα που συζήτησε η κυβερνητική ομάδα, ήταν το «ξεμπλοκάρισμα» 28 επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου, ύψους 668 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων σε περίοπτη θέση βρίσκεται το Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας.

 

Για πολλούς Αχαιούς, το επενδυτικό πρότζεκτ του Αυτοκινητοδρομίου μπορεί να θεωρείται μια υπόθεση χωρίς πολλές ελπίδες, μετά την απομάκρυνση του στρατηγικού επενδυτή Γιώργου Μαρούλη και των συνθηκών που επικρατούν στην οικονομία.

 

Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν ότι μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, το Επιμελητήριο Αχαΐας πριν από ενάμιση χρόνο «πήρε πάνω του» το θέμα και κατάφερε σε πρώτη φάση, να κρατήσει το επενδυτικό σχέδιο ζωντανό, «κερδίζοντας» σε πρώτη φάση παράταση διάρκειας 1,5 χρόνου, για να μην χαθεί η πολύτιμη επιχορήγηση του αναπτυξιακού νόμου, ύψους 29 εκατ. ευρώ.