ΜΑΡΙΑ ΚΡΑΝΗ - Η Πατρινή γιατρός που δίνει...ζωή στο νησί!

 

Η Μαρία Κράνη είναι η παιδίατρος που κάθε γονιός θα ήθελε για την καλή υγεία του  παιδιού του, προσεκτική, στοργική και υπεύθυνη. Η πατρινή γιατρός ζει μόνιμα στους Παξούς. Επιλογή της ήταν να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε έναν μικρό απομακρυσμένο τόπο με ιδιαίτερες ανάγκες. Παρατηρώντας την κανείς αντιλαμβάνεται εύκολα και  το καλογυμνασμένο σώμα της , όσο για το πως το απέκτησε; Μας αποκαλύπτει παρακάτω όλα τα "μυστικά" άλλωστε ο αθλητισμός είναι μία ακόμα μεγάλη της αγάπη.

Ιατρική.Ένα παιδικό όνειρό που έγινε πραγματικότητα;

Η ιατρική για μενα ηταν ενα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα καθώς απο την ηλικια των 5 ετών ήξερα ακριβως ποιον επαγγελματικό δρομο θελω να ακολουθήσω.

Γιατί διαλέξατε τον τομέα της  Παιδιατρικής;

Λατρεύω να δουλεύω με παιδια .Οσο δύσκολο φαινεται το να τα προσεγγίσεις ως ασθενείς και να αποκωδικοποιήσεις τις αντιδράσεις τους αλλο τοσο ευχάριστο ειναι γιατι σου μεταδίδουν τη θετική τους ενέργεια τη χαρα και τον αυθορμητισμό τους . Όλοι οι παιδίατροι εχουμε έναν παλιμπαιδισμό χαχαχαχα!Επισης το να βοηθάς να βελτιωθεί η υγεια ενός αρρώστου παιδιού σου γεμίζει τοσο την ψυχή και σε πλημμυρίζει με συναισθήματα που ειλικρινά δεν περιγράφονται με λόγια

Τι σας εξιτάρει περισσότερο;

Με εξιτάρει ιδιαίτερα να πετυχαίνω πράγματα που οι άλλοι θεωρούν πως δε μπορώ να πετύχω.·Η μαγική λέξη κλειδί για μένα είναι να μου πεις πως "δε μπορώ" , τότε θα βρω τρόπο και θα μπορέσω

Πως βρεθήκατε στους Παξούς; Τι σας κρατά στο νησί;

Στους Παξούς ήρθα μόλις τελείωσα την ιατρική, για το αγροτικό μου. Τοτε δεν υπήρχε παιδίατρος στο νησί και τα παιδιά τα μετέφεραν ακόμα και χειμώνα καιρό στην Κέρκυρα οχι μόνο για ασθένεια αλλα και για εναν απλό εμβολιασμό, έτσι  αποφάσισα οτι θα κάνω ειδικότητα και θα επιστρέψω για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε ενα τέτοιο μέρος που έχει πραγματικά ανάγκη. Μετά απο τόσα χρόνια δε θα πω πως είμαι 100% ευχαριστημένη όμως με κρατά εδώ η δουλειά μου που ξέρω πως ειναι εξαιρετικά χρήσιμη.

Πως είναι οι άνθρωποι στο νησί;

Η πρώτη εντύπωση που σου δίνουν οι άνθρωποι εδω ειναι πως ειναι φιλόξενοι ,φιλικοί και σε προσεγγίζουν γρήγορα, αυτο ομως δε σημαίνει πως γίνονται εύκολα και φίλοι σου. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα αφομοιώνουν στην κλειστή τους κοινωνία εναν άνθρωπο με διαφορετική νοοτροπία και συνήθειες .Επίσης εδώ ισχύει οτι σε όλες τις μικρές κλειστές κοινωνίες :όλοι ενδιαφέρονται να ξέρουν τα πάντα για τον άλλον ακόμα και για θέματα που δε τους αφορούν καθώς νιώθουν σαν μια μεγάλη οικογένεια.

Ποια η πιο μεγάλη συμβουλή που σας έχουν δώσει;

Η μεγαλύτερη συμβουλή που μου εχουν δώσει είναι να κρατώ χαμηλούς τόνους γιατί δε φημίζομαι για την αυτοσυγκράτησή μου! Τα τελευταία χρόνια όμως έχω καταφέρει κι εχω κάνει μεγάλη πρόοδο σε αυτον τον τομέα και με έχει ωφελήσει σημαντικά.

Πως είναι η καθημερινότητα σας όταν δεν δουλεύετε; Τι σας αρέσει να κάνετε;

Όταν δε δουλεύω φροντίζω να γυμνάζομαι αρκετές ωρες .Το καλοκαίρι περνάω αρκετό χρόνο στις πανέμορφες παραλίες του νησιού. Το μέρος είναι τέτοιο που σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση οτι είσαι σε διακοπές ακομα και αν η καθημερινότητα σου ειναι εδώ. Σε·αυτό είμαστε όντως τυχεροί.

Βλέποντας σας κανείς διαπιστώνει το γυμνασμένο σώμα που διαθέτετε. Γυμνάζεστε καθημερινά;

Γυμνάζομαι καθημερινά ,τα τελευταία χρόνια εντατικά και αποκλειστικά με βάρη  αν  κι έχω ασχοληθεί με διάφορα είδη γυμναστικής και χορό στο παρελθόν .Το fitness είναι κάτι που μου γεμίζει το χρόνο και τη ζωή και το κάνω με μεγάλη ευχαρίστηση . Το να αλλάξεις το σώμα σου σε γεμίζει με δύναμη και αυτοπεποίθηση κατι που το βγάζεις σε όλους τους τομείς της ζωής σου ·κι αυτό προσπαθώ να το "περάσω" συχνά και μέσα απο τις δημοσιεύσεις μου στα social media και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί έχω καταφέρει να επηρεάσω πολυ κόσμο προς αυτη την κατεύθυνση. Η μόρφωση και οι σπουδές ενός ανθρώπου δε θα πρέπει να αποτελούν περιοριστικό παράγοντα στο να αναπτύξει κι άλλες δραστηριότητες, χρειάζεται ισορροπία πνεύματος ψυχής και σώματος !

Η γυμναστική μόνο φτάνει για ενα καλογυμνασμένο σώμα όπως το δικό σας;

"Ότι τρώμε είμαστε "αυτή  ειναι η αλήθεια καλώς η κακώς που σημαίνει οτι είναι απαραίτητη η σωστή ισορροπημένη διατροφή και βέβαια απαραίτητο συστατικό όπως σε όλα ειναι η πραγματική θέλση και η επιμονή. Αν δε το θέλεις πραγματικά και δε  το κάνεις με ευχαρίστηση κάποια στιγμή  θα βαρεθείς και θα παρατήσεις την προσπάθεια. Επομένως χρειάζονται άσκηση διατροφή και θέληση να βελτιώσεις και να αλλάξεις και πιστέψτε με τα αποτελέσματα θα ειναι εντυπωσιακά .

Τι σας φοβίζει στις ημέρες μας πέρα από την οικονομική κρίση που είναι δεδομένη...

Με φοβίζει το οτι οι άνθρωποι πλέον έχουν κλειστεί στον εαυτό τους , εχουν γίνει δύσπιστοι και καχύποπτοι. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πια επιφανειακές χωρις ουσία και βάθος ,εύθραυστες ,στηριζόμενες κυριως σε συμφέροντα. Όσες δυσκολίες κι αν βιώνει ο καθένας μας όταν υπάρχει υγεία μπορείς να είσαι αισιόδοξος και να κάνεις όνειρα. Μονο τα προβλήματα υγείας ειναι αληθινά προβλήματα, όλα τα αλλα είναι απλοί προβληματισμοί . Τη ζωή χρειάζεται να την αντιμετωπίζεις και με λίγη τρέλα !Εγώ  προσωπικα αυτο κανω

Και τι σας δίνει ελπίδα, κουράγιο, αισιοδοξία, σας κάνει να χαμογελάτε;

Όσο βλέπω τον ήλιο να ανατέλλει και το χαμόγελο της κόρης μου, έχω δύναμη για τα πάντα και μπορώ να κάνω όνειρα για το μέλλον. Ο άνθρωπος που εχει πάψει να ονειρεύεται ειναι σα να πέθανε και δεν το ξέρει ακόμα !!!