Μαρία Τεμπονέρα: «Κάθε νέα κίνηση είναι και νέα πρόκληση» | dete

Μαρία Τεμπονέρα: «Κάθε νέα κίνηση είναι και νέα πρόκληση»

Τo poledancing ή αλλιώς ο χορός σε στύλο και η δημοφιλία που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια, έχοντας κατακτήσει φανατικές οπαδούς, έχει καταφέρει να καταρρίψει από μόνο του, το στερεότυπο που λέει ότι ισοδυναμεί με τον αισθησιακό χορό ή το στριπτίζ. Το poledancing είναι η νέα μόδα στη γυμναστική. Θελήσαμε λοιπόν να μάθουμε περισσότερα για το συγκεκριμένο χοροάθλημα από την Poledance instructor Μαρία Τεμπονέρα η οποία ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με αυτό πριν από 5 χρόνια. Σήμερα κάνει τα δικά της μαθήματα με ζήλο και πάθος απέναντι σε κάτι που αγαπά και την βοηθά όπως μας λέει να ξεπερνά τους όποιους φόβους μπορεί να έχει ως άνθρωπος, Ας γνωρίσουμε την Marie και το Pole...

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς επαγγελματικά με το PoleDancing και τι ήταν αυτό που σε ώθησε σε αυτή την επιλογή;

Ασχολούμαι με τον χορό από 5 ετών, είναι κάτι που αγαπώ πολύ και αποφάσισα ν ασχοληθώ και επαγγελματικά. Το poledancing ήρθε στη ζωή μου πριν από 5 χρόνια περίπου. Μια υπέροχη δασκάλα από την Αθήνα μου έκανε το πρώτο μάθημα και από εκείνη την στιγμή αποφάσισα ότι θα αποκτήσω τον δικό μου στύλο και θα προωθήσω αυτό το χοροάθλημα παντού.

 

Πόσο χρόνο αφιερώνεις στην προπόνησή σου;

Η προπόνηση είναι δύσκολη και χρειάζεται καθημερινά εξάσκηση. Οι ώρες που πρέπει να αφιερώνεις είναι αρκετές και απαιτούνυπομονή και επιμονή.

Έχεις κάνει θυσίες για το poledancing και αν ναι ποιες;

Το poledancing είναι ένα χοροάθλημα που απαιτεί αρκετές θυσίες, αφιερώνει κάποιος αρκετό χρόνο, θέλει πείσμα και φυσικά σωστό πρόγραμμα διατροφής και ύπνου. Αξίζει όμως τον κόπο.

 

Τι είναι αυτό που σε εξιτάρει περισσότερο;

Αυτό που με εξιτάρει περισσότερο σο poledancing είναι η δυσκολία του, ότι πρέπει κάθε φορά να ξεπερνάς τα όρια σου. Κάθε νέα κίνηση είναι και νέα πρόκληση. Εμένα προσωπικά με βοήθησε να ξεπεράσω τις κρίσεις πανικού και την υψοφοβία μου.

 

Γιατί πιστεύεις κάποιοι παρεξηγούν αυτό το είδος εκγύμνασης;

Το poledancing είναι παρεξηγημένο γιατί έχει συνδεθεί με άλλο είδος show. Τα τελευταία χρόνια όμως αναγνωρίζεται ως ένα σκληρό άθλημα με πάρα πολλές απαιτήσεις και το κοινό που γίνεται φανατικό αυξάνεται ανά το κόσμο.

 

Ποια κίνηση είναι αυτή που σε δυσκόλεψε περισσότερο για να τη μάθεις;

Υπάρχουν πολλές κινήσεις που μπορούν να δυσκολέψουν κάποιον όταν ξεκινάει, είναι δύσκολο και απαιτητικό χοροάθλημα όμως με σκληρή προπόνηση και επιμονή όλα κατορθώνονται.

 

Πώς βλέπεις το επίπεδο του poledancing στην Ελλάδα;

Το επίπεδο του poledancing στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλό, υπάρχουν πολλές αξιόλογες αθλήτριες του poledancing με πολλές διακρίσεις σε πρωταθλήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Τι θα συμβούλευες έναν νέο Poledancer;

Όποια-ος αποφασίσει να ασχοληθεί με αυτό πρέπει να έχει υπομονή επιμονή και υψηλούς στόχους και να συνεχίζει ακόμα κι αν αποτυγχάνει. Επιτυχημένος είναι αυτός που όταν αποτυγχάνει συνεχίζει...

 

Ασχολείσαι και με τους latin χορούς… ;

Ασχολούμαι με τους latin και ευρωπαϊκούς χορούς και είναι κάτι που αγαπώ. Είμαι δασκάλα zumba και zumbakids.

 

Που μπορεί κάποιος/α που ενδιαφέρεται για το Poledancingνα σε βρεί;

Mπορείτε να με βρίσκετε για μαθήματα στο γυμναστήριο ''Ευεξία''(Αράτου 41) καθώς και για οποιαδήποτε απορία σας στο instagrammarie_pole_descending_angel.

 

Ποια τα μελλοντικά σου σχέδια;

Στόχος μου είναι να εξαπλώσω το poledancing παντού. Φέτος βρίσκομαι και για μαθήματα στο Αίγιο.