Μίχαλος: Η ελληνική οικονομία πεθαίνει – “Να βρεθούν άμεσα λύσεις για την ουσιαστική επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος» | dete

Μίχαλος: Η ελληνική οικονομία πεθαίνει - "Να βρεθούν άμεσα λύσεις για την ουσιαστική επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος»

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα προβλήματα των επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους εξαιτίας των capital controls, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, η εικόνα των πολιτικών μας εξακολουθεί να είναι αποκαρδιωτική και καταστροφική για την οικονομία.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αντί να ανταλλάσουν άσφαιρα πυρά και καταγγελίες για ζητήματα ήσσονος σημασίας, θα πρέπει να ομονοήσουν και να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα.

Η οικονομία πεθαίνει. Πριν ξεψυχήσει, λοιπόν, πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις για την ουσιαστική επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Οι επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να κάνουν στάση εργασιών γιατί οι τράπεζες συνεχίζουν στην πράξη την αργία τους.

Επιταγές και εμβάσματα στο εξωτερικό είναι ανέκδοτο. Σήμερα κιόλας πρέπει να βρεθούν τεχνικές λύσεις για να ξαναρχίσουν οι συναλλαγές που έχουν περιοριστεί μόλις στα 14,8 εκατ. ευρώ ημερησίως για όλο το τραπεζικό σύστημα, όταν οι ανάγκες ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ».