Μία νέα έκθεση με τίτλο “Μνήμες” θα παρουσιαστεί από 12 Ιανουαρίου στην Αγορά Αργύρη της Πάτρας | dete

Μία νέα έκθεση με τίτλο "Μνήμες" θα παρουσιαστεί από 12 Ιανουαρίου στην Αγορά Αργύρη της Πάτρας

Με γενικό τίτλο «Μνήμες» ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 το βράδυ στην αίθουσα της Αγοράς Αργύρη, στην οδό Αγίου Ανδρέου και Ζαίμη, μία έκθεση που θα διαρκέσει έως και τις 11 Φεβρουαρίου 2016.

Την έκθεση συνδιοργανώνει η Ένωση Εικαστικών Πάτρας μαζί με τον Πολιτιστικό Οργανισμό – Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Πατρέων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο thebest.gr η κυρία Χρυσάνθη Βανταράκη, πρόεδρος της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας, στην συγκεκριμένη έκθεση θα παρουσιαστούν περίπου 58 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και εγκαταστάσεις, τα οποία έχουν ως θέμα την έννοια της μνήμης.

Όπως μας περιέγραψε η κυρία Βανταράκη, στην έκθεση συμμετέχουν 56 Πατρινοί καλλιτέχνες, όλοι πτυχιούχοι, επαγγελματίες εικαστικοί δημιουργοί, οι οποίοι και είναι μέλη της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας.

Την επιμέλεια της έκθεσης (το στήσιμο της οποίας ήδη ξεκίνησε ενώ τοποθετήθηκε και το σχετικό διαφημιστικό banner στην είσοδο της Αγοράς Αργύρη) έχει η κυρία Κωνσταντίνα Παπακώστα, συντηρήτρια με μεταπτυχιακό στις εγκαταστάσεις έργων τέχνης.

Στο μεταξύ αξίζει να σημειωθεί πως για τον ερχόμενο Μάρτιο προγραμματίζεται στην Αγορά Αργύρη μία νέα έκθεση που συνδιοργανωθεί από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Οι δύο φορείς είχαν όπως όλοι θυμόμαστε, πραγματοποιήσει πέρυσι τον Απρίλιο και τον Μάιο την έκθεση «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση» που ήταν μία σημαντική έκθεση/εργαστήριο ιστορίας της τέχνης της περιόδου: Δικτατορία Μεταξά – Κατοχή – Αντίσταση – Εμφύλιος – Τόποι Εξορίας ως το 1967.