Μέχρι τον Γενάρη η λειτουργία της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στο νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας

30.09.2020 / 4:22
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
whvzvownte5f737032d41ba

Ύστερα από αίτημα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, συνάντηση σε καλό κλίμα με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», Ηλία Θεοδωρόπουλο και τον Αναπλ. Διοικητή, Παναγιώτη Δημόπουλο.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα του Νοσοκομείου που έχουν άμεση σχέση με τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους όπως:

•             Η λειτουργία της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των ενηλίκων θαλασσαιμικών που μεταγγίζονται στο Γ.Ν.Π. Πατρών «Καραμανδάνειο». Ο Διοικητή δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου η Μονάδα θα λειτουργήσει σε κατάλληλο χώρο, με τον απαραίτητο εξοπλισμό και ειδικευμένο προσωπικό

•             Η εγκατάσταση τριών (3) τηλεοράσεων στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού προκείμενου να βελτιωθούν οι συνθήκες παραμονής των ατόμων με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου που υποβάλλονται σε διαδικασία αιμοκάθαρσης τρεις φορές την εβδομάδα επί τέσσερις έως πέντε ώρες.

•             Η επιτήρηση των θέσεων στάθμευσης ατόμων με αναπηρία εντός του Νοσοκομείου.

•             Η μέριμνα για διαμόρφωση προσβάσιμων δωματίων (κλίνες, WC κτλ.) στις Κλινικές για εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικές αναπηρίες (παραπληγία, τετραπληγία)

•             Η στελέχωση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Πάτρας με μόνιμο προσωπικό προκειμένου να μη διαταράσσεται η ψυχιατρική παρακολούθηση των ασθενών

•             Η παροχή μασκών προστασίας σε άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις (θαλασσαιμικοί, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με ελκώδη κολίτιδα κ.α.) που ακολουθούν τακτικά θεραπευτικές αγωγές. Επίσης η χρήση διάφανων προστατευτικών μασκών (ασπίδες προσώπου) από τους υπαλλήλους των υπηρεσιών υγείας που έχουν άμεση επαφή με το κοινό καθώς τα άτομα με κώφωση και βαρηκοΐα αντιμετωπίζουν δυσκολίες επικοινωνίας και εξυπηρέτησης.

•             Η διαμόρφωση προσβασιμότητας στο δωμάτιο (κλίνη, WC) της Πνευμονολογικής Κλινικής για την πραγματοποίηση μελέτης ύπνου για άτομα κινητικές αναπηρίες (παραπληγία, τετραπληγία) 

•             Η οργάνωση και υλοποίηση αιμοδοσιών και δράσεων δωρεάς οργάνων και μυελού των οστών σε συνεργασία με φορείς-μέλη της Π.ΟΜ.ΑμεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν., του Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, το ΚΕΔΜΟΠ, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς

•             Η μέριμνα για προμήθεια μίας κινητής μονάδας αιμοδοσίας, σύγχρονης και κατάλληλα εξοπλισμένης.

•             Η δημιουργία αίθουσας αναισθησίας στο Οδοντιατρικού Τμήμα για την εξυπηρέτηση ατόμων με νοητική αναπηρία και αυτισμό.

•             Η διαμόρφωση νοσηλευτικών θαλάμων όπου θα νοσηλεύονται κατά προτεραιότητα παιδιά και ενήλικες με αυτισμό ή ψυχική νόσο για προστασία από τα συνήθη «διαταρακτικά» ερεθίσματα.

•             Η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα έκτακτα περιστατικά των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσοκομείων π.χ. Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας»

•             Η καλύτερη ποιότητα αναλώσιμων για άτομα με διαβήτη (μετρητών σακχάρου και ταινίες μέτρησης) σε επερχόμενο πλέον διαγωνισμό με στόχο την καλύτερη σύγκριση τιμής και ποιότητας εναρμονισμένα με τα διεθνή (ISO) και τα ευρωπαϊκά (EN) πρότυπα τυποποίησης 

•             Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας σε εργαζομένους μονάδων και υπηρεσιών υγείας με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με κώφωση και βαρηκοΐα.

Στη συνάντηση όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, συμμετείχαν εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.ΟΜ.ΑμεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. ο Πρόεδρος, Αντώνης Χαροκόπος, ο Αντιπρόεδρος Α’, Ανδρέας Λίβανος, ο ταμίας, Γεράσιμος Παπαστεφανάτος, και η Αν. Γεν. Γραμματέας, κα Βασιλική Γούλα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα