Μέτρα κατά των Βούλγαρων ψαράδων σε ελληνικά νερά παίρνουν οι αρχές | dete

Μέτρα κατά των Βούλγαρων ψαράδων σε ελληνικά νερά παίρνουν οι αρχές

Tη λήψη μέτρων από τις ελληνικές αρχές εναντίον των Βούλγαρων ψαράδων που αλιεύουν σε ποτάμια, φράγματα και λίμνες της χώρας μας ανέφερε μιλώντας σε εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Βουλγαρίας ο Ιβάν Μίσεφ πρόεδρος του σωματείου αλειέων «Μπαλκάνκα-2009».

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο ψαρά τα ελληνικά ποτάμια, λίμνες και φράγματα έγιναν πολύ δημοφιλή μεταξύ των Βούλγαρων ψαράδων λόγω του ότι είναι γεμάτα από ψάρια αλλά και για το ότι δεν έχουν ιδιαίτερο... συναγωνισμό μιας και οι Έλληνες ψαράδες δεν προτιμούν το ψάρεμα σε γλυκά νερά.

Η παρουσία όμως τόσο πολλών Βούλγαρων ψαράδων οδήγησε από την μία στο ψάρεμα πολύ μεγάλων ποσοτήτων ψαριών και από την άλλη σε μεγάλη ρύπανση στις όχθες των ελληνικών ποταμιών κ.λπ. μιας και οι ψαράδες άφηναν εκεί τα σκουπίδια τους ενώ δεν λείπουν οι κίνδυνοι για πυρκαγιές από φωτιές που άναβαν στην φύση.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι ελληνικές αρχές να ξεκινήσουν να παίρνουν μέτρα ενημερώνοντας αρχικά ότι σε συγκεκριμένες περιοχής γύρω από ποτάμια, λίμνες και φράγματα απαγορεύεται το ψάρεμα, σημειώνοντας αριθμούς βουλγαρικών αυτοκινήτων και προειδοποιώντας ότι την επόμενη φορά θα τιμωρηθούν με αυστηρά πρόστιμα.

"Δεν μπορώ να πω ότι έχουν άδικο" λέει ο Βούλγαρος εκπρόσωπος των ψαράδων. "Δεν έχουμε κουλτούρα να μαζεύουμε τα σκουπίδια μας ή να μην ανάβουμε φωτιές στην φύση".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δημοφιλή ποτάμια για τους γείτονες είναι ο Στρυμώνας και Νέστος με τους παραπόταμούς τους στις οροσειρές της Ροδόπης και του Μπέλλες.