Μέρκελ – Κόντε: Εξέφρασαν τη στήριξή τους στην Κύπρο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

17.09.2020 / 14:42
merkel-konte

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, και ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις και παράνομες ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, αλλά και σε σχέση με τις απειλές για το θέμα της Αμμοχώστου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχαν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Σε γραπτή του δήλωση ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, αναφέρει πως “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντάλλαξε απόψεις με τους δύο ηγέτες αναφορικά με την επερχόμενη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 Σεπτεμβρίου και συμφώνησαν ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή, προκειμένου αποτελεσματικά η ΕΕ να συμβάλει στην άρση των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας τόσο στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και αναφορικά με τις απειλές για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου”.
Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου με την κ. Μέρκελ και τον κ. Κόντε σημαντικές, επισημαίνοντας πως στη διάρκεια των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων “τόσο η Γερμανίδα Καγκελάριος όσο και ο Ιταλός Πρωθυπουργός εξέφρασαν την απόλυτη στήριξη τους προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις και παράνομες ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, αλλά και σε σχέση με τις απειλές για το θέμα της Αμμοχώστου”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα