Μέλος του ΣΕΒ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας ο Μυτιληναίος | dete

Μέλος του ΣΕΒ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας ο Μυτιληναίος

"Άνοιγμα" του Ομίλου Μυτιληναίου στην Δυτική Ελλάδα αποτελεί η εγγραφή του στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, από προχθές. Θυμίζουμε ότι ο όμιλος Μυτιληναίου στο παρελθόν είχε ξεκινήσει συζητήσεις με την διοίκηση του ΟΛΠΑ για επενδύσεις στο λιμάνι της Πάτρας, οι οποίες δεν προχώρησαν τότε. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον του ομίλου παραμένει. Επιπλέον στη Δυτική Ελλάδα η παρουσία του ομίλου Μυτιληναίου μέσω Protergia, καθώς και των έργων στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Αιτωλοακαρνανία. Είναι ισχυρό. Υπενθυμίζουμε ότι  ο όμιλος διαθέτει αιολικό πάρκο ισχύος 48MW, στο όρος Πεταλάς, με 24 ανεμογεννήτριες.

Επιπλέον τον Βαγγέλη Μυτιληναίο συνδέουν ισχυροί δεσμοί με την Πάτρα.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΤΗΣ

Το δυναμικό του ΣΕΒΠ&ΔΕ, πρόκειται να ενισχυθεί σύντομα με μια ακόμα, μεγάλη ελληνική βιομηχανία, τη γνωστή εταιρείας παιδικών τροφών Γιώτης. Η βιομηχανία παράγει τον γνωστό άνθο αραβοσίτου και άλλα 300 διατροφικά προϊόντα.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Ιωάννης Γιώτης βρέθηκε προ ημερών στην Πάτρα, στο πλαίσιο αποστολής του ΣΕΒ όπου είναι εκ των αντιπροέδρων και αναφέρθηκε στην εμπειρία της Γιώτης ΑΕ να προχωρήσει σε επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ στο Αγρίνιο πριν από μερικά χρόνια, ενώ ανακοίνωσε νέες επενδύσεις αντίστοιχου ύψους την επόμενη διετία.