Μέι: Βρετανία και ΗΠΑ μπορούν να γίνουν ξανά παγκόσμιοι ηγέτες | dete

Μέι: Βρετανία και ΗΠΑ μπορούν να γίνουν ξανά παγκόσμιοι ηγέτες

Την υπόσχεσή της για την ανανέωση των σχέσεων Βρετανίας - ΗΠΑ αναμένεται να δώσει η Τερέζα Μέι σήμερα σε εκδήλωση των Ρεπουλπλικάνων, μια μέρα πριν την επίσημη συνάντησή της με τον Ντόναλντ Τραμπ, σηματοδοτώντας έτσι τη νέα εποχή που ξεκινά για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Η Τερέζα Μέι θα ταξιδέψει προς τη Φιλαδέλφεια ώστε να απευθυνθεί στους ηγέτες των ρεπουμπλικάνων σε μια εκδήλωση στην οποία είναι προσκεκλημένη και στην οποία θα παρευρεθεί και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στην ομιλία της αναμένεται να επισημάνει ότι στην μετά Brexit εποχή η Βρετανίαθέλει να αυξήσει τους δεσμούς της με τους παλιούς της φίλους.

Την Παρασκευή είναι η επίσημη συνάντηση της κυρίας Μέι με τον κ. Τραμπ και η βρετανίδα πρωθυπουργός θα είναι η πρώτη επικεφαλής κράτους που θα έχει συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο με τον αμερικανό ηγέτη στον Λευκό Οίκο.

Στις συνομιλίες τους πιθανότατα θα πρωταγωνιστήσουν οι εμπορικές ευκαιρίεςστην μετά Βrexit εποχή, η ασφάλεια και το μέλλον του ΝΑΤΟ.

Η κυρία Μέι έχει πει πως στόχος της είναι να χτίσει μια ιστορική σχέση μεταξύ των δύο χωρών βασιζόμενη στις κοινές αξίες και τα κοινά ενδιαφέροντά τους αλλά δεν θα φοβηθεί όπως λέει η ίδια να μιλήσει με ειλικρίνεια στον Ντόναλντ Τραμπ ακόμα και για θέματα που διαφωνούν, όπως θέματα που αφορούν τις γυναίκες και τους μουσουλμάνους.