Μάσκες προστασίας στους φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

21.09.2020 / 4:49
wduogiqhqx5f61fb638b3e6

Μάσκες προστασίας στους φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών παρέδωσαν εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος και η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Γεωργία Πλώτα. Τα μέσα ατομικής προστασίας παρέλαβαν ο Αντιπρύτανης, Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Μάρκος Μαραγκός, ο Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας και αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Γεώργιος Αντωνάκης, καθώς επίσης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής, Κ. Αντωνίνη και Δ. Πολίτη.
«Στις αυξημένες ανάγκες των φοιτητών ιατρικής λόγω της πανδημίας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι αρωγός και συμπαραστάτης. Στους μελλοντικούς επιστήμονες που μαθητεύουν σήμερα για να αποτελέσουν το ιατρικό δυναμικό της χώρας δεν μπορούμε παρά να είμαστε δίπλα με κάθε μέσον», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας.
Από την πλευρά του, ο κ. Μαραγκός δήλωσε σχετικά: «Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας με αυξημένη δυστυχώς την επιδημική καμπύλη. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο διπλασιασμός και τριπλασιασμός των κρουσμάτων αποτελεί την νομοτελειακή εξέλιξη της εγκληματικής αγνόησης τήρησης των εξαγγελθέντων μέτρων. Αυτό πληρώνουμε τώρα και ελπίζω στο συνετισμό των πολιτών για να μην αντιμετωπίσουμε γεωμετρική αύξηση κρουσμάτων και ασθενών, με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε μεγάλο αριθμό νεκρών και να μπει σε κίνδυνο όλο το σύστημα Υγείας.
Πρέπει να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τουτέστιν τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη και εσάς προσωπικά για τη μέριμνα που επιδείξατε. Θεωρώ ότι είναι μια κίνηση αυξημένης ευαισθησίας που δηλώνει ότι οι φοιτητές Ιατρικής χρήζουν ιδιαίτερης ανάγκης προστασίας λόγω της άμεσης επαφής τους με νοσούντες και παράλληλα σημειολογεί ότι σε μία νόσο εξαιρετικά μεταδοτική και επιθετική είναι καθήκον και της Πολιτείας να προστατέψει το Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και βέβαια τους φοιτητές ως το μέλλον του αύριο»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα