Μάριον Μιχελιδάκη: «Η ΕΡΤ χρειάζεται, έχει να προσφέρει» | dete

Μάριον Μιχελιδάκη: «Η ΕΡΤ χρειάζεται, έχει να προσφέρει»

Την άποψη ότι η ΕΡΤ πρέπει να αναδιαρθρωθεί για να μπορέσει να προσφέρει αυτό που πρέπει, εκφράζει με δηλώσεις της στη Real η Μάριον Μιχελιδάκη...
Σε τέτοιες περιόδους είναι µεγαλύτερη η πρόκληση;
«∆ιανύουµε µια έντονη περίοδο, µε αποτέλεσµα να «στρώνεις» µια εκποµπή και λίγες ώρες αργότερα να αντιµετωπίζεις κάτι εντελώς διαφορετικό. Πρέπει να έχεις γρήγορα αντανακλαστικά, για να αξιολογείς καθετί που «σκάει». Πρωτίστως για εµένα τη µεγαλύτερη σηµασία έχει η «δεµένη» οµάδα. Η ΕΡΤ έπρεπε γρήγορα να αναδιοργανωθεί και να αντεπεξέλθει. Αυτό βέβαια το κρίνει ο κόσµος, αλλά εγώ εκ των έσω θα σας πω ότι έχει γίνει πάρα πολύ µεγάλη προσπάθεια από τους ανθρώπους της ΕΡΤ».
Γιατί πιστεύετε ότι η δηµόσια τηλεόραση συχνά αµφισβητήθηκε;
«Στην προσπάθεια να την κλείσουν χτίστηκε µια εικόνα της αµαρτωλής ΕΡΤ, για να δικαιολογηθεί το κλείσιµο. Η ΕΡΤ έπρεπε και πρέπει να διορθώσει δυσλειτουργίες, νοοτροπίες και να µπουν καινούργια θεµέλια σε υγιείς βάσεις. Αλλά χρειάζεται, έχει να προσφέρει».
Η τηλεόραση έχει τη δύναµη να διαµορφώνει συνειδήσεις;
«Είναι αµφίδροµη η σχέση της τηλεόρασης και του κόσµου. Πολλοί λένε ότι µας αξίζει η τηλεόραση που έχουµε, θέλοντας να δικαιολογήσουν τη χαµηλή αισθητική και ποιότητα κάποιων προγραµµάτων. ∆εν συµφωνώ µε αυτή τη λογική. Θα ήθελα η τηλεόραση να έχει και κάτι να προσφέρει και όχι µόνο στον τοµέα της ενηµέρωσης, που το κοινό πια είναι εκπαιδευµένο. Ακόµη και µέσα από την ψυχαγωγία µπορεί να συµβεί αυτό και θα σας δώσω ένα παράδειγµα. Φέτος, παρακολουθούσα τη σειρά «Ταµάµ» στον ΑΝΤ1. Οι δηµιουργοί κατάφεραν µέσα από το χιούµορ να περάσουν πολλά µηνύµατα για τη σχέση που έχουµε µε τη γειτονική Τουρκία. Αυτό εννοώ».