ΛΟΥΚΕΤΟ σε συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία- Στο δρόμο 800 εργαζόμενοι και χιλιάδες άποροι | dete

ΛΟΥΚΕΤΟ σε συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία- Στο δρόμο 800 εργαζόμενοι και χιλιάδες άποροι

Με την φτώχεια και την ανέχεια  να  μαστίζει πολλούς συμπολίτες μας,  ένα ακόμη χτύπημα έρχεται να προστεθεί  στις ευπαθείς ομάδες.

Το υπουργείο Εργασίας δεν χρηματοδοτεί  τους εργαζομένους στις δομές αντιμετώπισης φτώχειας  με αποτέλεσμα να κλείσουν για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Τους πετούν στο δρόμο όχι γιατί κλείνουν οι δομές, αλλά για να έρθουν άλλοι στις θέσεις τους. Τόσο απλά το υπουργείο εργασίας ρίχνει στην ανεργία  800 εργαζόμενους μαζί με τις οικογένειές τους.

Στις δομές της Πάτρας  εργάζονται αρκετα άτομα. Είναι η  νέα γενιά των  εργαζομένων, που αποφάσισαν να μείνουν και να παλέψουν  στην  χώρα μας.

Πρόκειται για ένα τεράστιο κομμάτι  της κοινωνίας και ωφελούμενοι, και εργαζόμενοι, νέοι επιστήμονες που έχουν δουλέψει πολύ σκληρά αυτά τα χρόνια για να φτιάξουν αυτές τις δομές.

Συνολικά 800 εργαζόμενοι απασχολούνται στις 170 δομές όλης της χώρας. Από 1η Νοεμβρίου  θα είναι άνεργοι. Οι εργαζόμενοι που βλέπουν πίσω από την δικές  τους απολύσεις,  νέες προσλήψεις από την κυβέρνηση, συγκεντρώθηκαν το πρωί στο υπουργείο Εργασίας ζητώντας συνάντηση με την υπουργό Θεανώ Φωτίου. Το αίτημά τους απορρίφθηκε.

Οι κοινωνικές δομές Αντιμετώπισης Φτώχειας ξεκίνησαν να λειτουργούν το 2012. Οι αμοιβές των εργαζομένων φτάνουν τα  640 ευρώ καθαρά, προσφέροντας ένα έργο ανεκτίμητης αξίας σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.