«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει και «τσουχτερό» πρόστιμο γιατί κλείδωσε μέσα δύο γυναίκες υπαλλήλους | dete

«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει και «τσουχτερό» πρόστιμο γιατί κλείδωσε μέσα δύο γυναίκες υπαλλήλους

«Πήγε το ΣΔΟΕ σε μαγαζί στην Πάτρα και τους κλείδωσαν μέσα». Η είδηση αυτή, που συνέβη στην Πάτρα «έπαιξε» σε αθηναϊκά sites και τηλεοπτικούς σταθμούς και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Στην Πάτρα λοιπόν δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, κάνοντας τη δουλειά τους ως ο νόμος ορίζει, μπήκαν σε κατάστημα ρούχων της οδού Κορίνθου, για να βεβαιώσουν μια παράβαση: Οι ιδιοκτήτες δεν είχαν κόψει απόδειξη σε μια πελάτισσα. Ίσως κατά την συνηθισμένη πρακτική αρκετών εμπόρων, να της έκαναν κάποια έκπτωση,  έπειτα από μια μικρή διάλεξη για το φορομπηχτικό σύστημα, όπως επίσης συνηθίζεται, και την έπεισαν.

Αν μάλιστα είχαν προλάβει να ρίξουν μια ματιά στα φρέσκα «πόθεν έσχες» των πολιτικών, θα είχαν παραπάνω βέλη στη φαρέτρα τους: «Δεν είδατε; Ο άλλος δήλωσε έσοδα 349,20 ευρώ για δύο χρόνια, 2014 και 2015. Μα πώς ζει; Γυρνάει από συσσίτιο σε συσσίτιο μεταμφιεσμένος;».

Ο ιδιοκτήτης λοιπόν δήλωσε «εκνευρισμένος» στην θέα των «εντεταλμένων» των… βουλευτών, υπαλλήλων του ΣΔΟΕ και αποφάσισε να δράσει. Φρόντισε δε να πάρει και τον δικηγόρο του. Φαίνεται πως είδε  τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ σαν… εισβολείς και τους αντιμετώπισε όπως οι πρόγονοί μας τους ανελέητους φοροσυλλέκτες των Τούρκων: ηρωικά! Τους κλείδωσαν μέσα στο μαγαζί, να βάλουν μυαλό. Το γεγονός ότι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ήταν γυναίκες ίσως έπαιξε τον ρόλο του.

Όμως το ΣΔΟΕ όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και σε αυτήν… δεν αστειεύεται! Το κατάστημα βρίσκεται στην οδό Κορίνθου μεταξύ των οδών Αγίου Νικολάου και Eρμού και πουλά ρούχα! Ανήκει δε σε αχαιό ιδιοκτήτη και δεν είναι υποκατάστημα κάποιας αθηναϊκής αλυσίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόσμου», το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα περιοριστεί στην επιβολή του προβλεπόμενου προστίμου των 2.500 ευρώ για παρεμπόδιση ελέγχου (πρόστιμα έχουν μπει σε πολλές περιπτώσεις στη διάρκεια επεισοδιακών ελέγχων ανά τη χώρα). Πληροφορίες αναφέρουν πως με εξ Αθηνών εντολή, θα επιβληθεί η ποινή αναστολής λειτουργίας του εν λόγω καταστήματος.

Σύμφωνα με το Άρθρο 13 ν. 2523/1997 προβλέπεται αναστολή λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων επιτηδευματιών και αφαίρεση πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας μεταφορικών μέσων σε περίπτωση που παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών κατά των ελεγκτικών οργάνων! Μάλιστα η αναστολή λειτουργίας μπορεί να γίνει μέχρι και για χρονικό διάστημα ενός μηνός. Το εμπορικό κατάστημα θα σφραγιστεί, όπως έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις σε εστιατόρια και καφετέριες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 04-01-2017