ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: «Aλχημείες» για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 κατήγγειλε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ | dete

ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: «Aλχημείες» για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 κατήγγειλε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

Βολές κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, εξαπέλυσε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Νίκος Λογοθέτης.

Κατά την ακρόασή του στην Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο, έκανε λόγο για αλχημείες, προκειμένου να διογκωθεί το έλλειμμα, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Γεωργίου «πιόνι» της Eurostat.

Μάλιστα, σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά, για το ποιος είναι ο «σκοτεινός άρχοντας» που αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο του, απάντησε ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, είναι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ήθελε να προστατέψει τον κ. Γεωργίου και άλλα δύο πρόσωπα.

Ύστερα από τις επίμονες ερωτήσεις του κ. Αμυρά, απάντησε ότι τα άλλα δύο πρόσωπα είναι ο κ. Γιώργος Προβόπουλος και ο διοικητής της Τράπεζας Κύπρου και έκανε λόγο για ομάδα δικαστών, που φέρεται να ανήκουν στην ομάδα του «σκοτεινού άρχοντα».

Νωρίτερα, ο κ. Λογοθέτης ανέφερε ότι η διόγκωση του ελλείμματος του 2009 στο 15,8% αιτιολόγησε και νομιμοποίησε το πρώτο Μνημόνιο, δικαιολόγησε το δεύτερο και αιτιολόγησε τη λήψη επαχθών μέτρων.

Υποστήριξε, δε, ότι υπήρξε παραποίηση στοιχείων, στρέφοντας τα βέλη του προς τον κ. Γεωργίου, λέγοντας ότι έκανε  αλχημείες, ενώ χαρακτήρισε τον πρώην προιστάμενό του πιόνι της Eurostat.

Κατήγγειλε ότι «μόλις αμφισβητήσαμε αυτά που έλεγε μετά την τέταρτη συνάντησή μας άρχισε να μας φιμώνει».

Μάλιστα, ανέφερε ότι ο κ. Γεωργίου έβγαλε ένα διάταγμα που απαιτούσε από την κυρία Ξενάκη -που είναι συγκατηγορούμενη του- να παίρνει τη θέση του, όταν εκείνος έλειπε. Αυτό δεν ήταν σύμφωνο με τον κανονισμό, θα έπρεπε να τον αντικαθιστά ο αντιπρόεδρος, τόνισε.

Πηγή: protothema.gr