ΛΟΓΑΡΑΣ – π. ΜΠΟΥΛΙΕΡΗΣ: Κόντρα για την στάση της Εκκλησίας στο θέμα «κοροναϊός» | dete

ΛΟΓΑΡΑΣ – π. ΜΠΟΥΛΙΕΡΗΣ: Κόντρα για την στάση της Εκκλησίας στο θέμα «κοροναϊός»

Ξέσπασε κόντρα στο διαδίκτυο μεταξύ του Πατρινού συγγραφέα και φιλόλογου Κώστα Λογαρά, και του 28χρονου ιερέα Θεόδωρου Μπουλιέρη, ο οποίος επίσης φημίζεται για τον λόγο του. Αφορμή η θέση του πρώτου για την στάση της εκκλησίας σε σχέση με τον κορονοϊό. “Tώρα είναι η κατάλληλη ευακιρία να προχωρήσει και στον διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους. Με την ίδια αποφασιστικότητα, ευλειξία και πυγμή που έδειξε στον Εβρο» έγραψε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για να λάβει την απάντηση: «Λυπάμαι που πάλι οι άγνωστοι

- πλην όμως γνωστοί εν τη Ιουδαία -

προτιμούν να ακολουθήσουν για ακόμα μια φορά

την συνηθισμένη ακραία τους διχαστική πορεία.

 

Τον δρόμο που οδηγεί πάντα στην διχόνοια της κοινωνίας, σφιχταγκαλιάζοντας με τον λόγο που αρθρώνουν, το μίσος και τον όλεθρο, σε βάρος της Ελλάδας.

 

Δεν έχουν καταλάβει οι κύριοι αυτοί, που κοιμούνται με τα εγχειρίδια του υλισμού στα κομοδίνα τους, ότι τώρα δεν είναι η ώρα της σπέκουλας ενάντια στην Εκκλησία, αυτή μπορούν να τη κάνουν το υπόλοιπο διάστημα, που θα έχει εξομαλυνθεί αυτή η τραγική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουμε.

(Θα έχουν καιρό να συνεχίσουν το αισχρό ιδεοληπτικό σχέδιο τους).

Τώρα είναι η ώρα της υπομονής και της ενότητας.

 

Κατανοώ βέβαια, ότι η πτώση στα κέρδη, τους δημιουργεί εκνευρισμό. Πως θα μπορέσουν να συντηρήσουν όλες αυτές τις περιουσίες που έφτιαξαν με την πένα; Πως θα συνεχίσουν τον πολυτελή βίο, που κρύβεται πίσω απ' την «λογιοσύνη» τους; Είναι «σεβαστά» όλα αυτά τα πράγματα.

 

Ωστόσο, απαιτείται και λίγο σεβασμός στους ανθρώπους που διατηρούν μέσα τους ολοφώτεινη την λαμπάδα της πίστεως και θλίβονται που θα πρέπει - φυσικά και οπωσδήποτε - να υπακούσουν τους κανόνες των επιστημόνων και του κράτους και να μην συμμετέχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας, εν όψη μάλιστα της μεγαλύτερης εορτής της ορθοδοξίας, το Πάσχα.

 

- Το κείμενο αυτό αποτελεί απάντηση σε μια δημόσια τοποθέτηση που έκανε πρωί - πρωί, άνθρωπος ( ; ) των γραμμάτων της πόλης μας, για την αναγκαιότητα του χωρισμού Εκκλησίας - Κράτους. Συγχωρέστε με για το ύφος και για το περιεχόμενο, καθώς αναγνωρίζω ότι δεν είναι ώρα τώρα για τέτοια λόγια. Μένουμε στο σπίτι, προσευχόμαστε εκεί και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας»!

 

Ο Κώστας Λογαράς δεν άφησε ασχολίαστο το κείμενο του νέου ιερέα ο οποίος τυγχάνει και της στήριξης του Μητροπολίτη, γράφοντας: «Ο π. Θεόδωρος Μπουλιέρης γράφει για την ανάρτησή μου χωρίς να με κατονομάζει, πολλά αι διάφορα. Ας είναι ευλογημένη η χολή του, δεν πειράζει. Όμως σχετικά με τον «ακραία διχαστικό λόγο μου» ας μου πει: Ποια είναι η ενότητα την οποία υπερασπίζεται, όταν η επίσημη εκκλησία κάνει άλλα από αυτά που κάνει όλος ο κόσμος και αποφασίζει η Ελληνική Πολιτεία»;