Λινού: Οι νέοι μεταδίδουν πιο εύκολα, πρέπει να πειστούν να φορέσουν μάσκα | dete

Λινού: Οι νέοι μεταδίδουν πιο εύκολα, πρέπει να πειστούν να φορέσουν μάσκα

Καμπανάκι κινδύνου για τον κορωνοϊό χτύπησε ξανά η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού. Μιλώντας στο Open TV, η κυρία Λινού έκανε ειδική μνεία για τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν οι νέοι στην εξάπλωση του ιού και στην κρισιμότητα της χρήσης μάσκας από όλους.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «η μάσκα πρέπει να γίνει μόδα στη νεολαία» και συνέχισε λέγοντας: «Θα είμαι πιο ήσυχη όταν πειστούν οι νέοι να φορούν μάσκα. Επίσης, καλό θα ήταν να περνάνε καλά με συγκεκριμένους φίλους, να είναι 5 έως 10 αλλά να είναι οι ίδιοι κάθε ημέρα». Η κυρία Λινού ξεκαθάρισε ότι οι νέοι θα μεταδώσουν πιο γρήγορα τον ιό, ενώ δήλωσε ότι είναι θέμα κουλτούρας να αποφεύγουν τον συνωστισμό.

Τέλος, αναφέρθηκε και στα αυξημένα κρούσματα στην Αττική, στο κέντρο της Αθήνας και τις Δυτικές περιοχές. «Σε όλα τα μέρη του κόσμου παρατηρείτε ότι ο κορονοϊός πλήττει μειονότητες και χαμολότερες κοινωνοοικονομικές τάξεις. Ευτυχώς στη χώρα μας έχουμε υγειονομική κάλυψε σε όλους. Όμως είναι γεγονός ότι όταν κάποιος έχει χαμηλό εισόδημα και έχει να διαλέξει τα προς το ζην ή τη μάσκα θα διαλέξει το πρώτο, ενώ απαιτείται σίγουρα η παρουσία του στη δουλειά. Θα θυσιάσει κάποιος την προσωπική του υγεία για να επιβιώσει».