Λευκωσία: Θετική η αποχώρηση του «Γιαβούζ» από την κυπριακή ΑΟΖ | dete

Λευκωσία: Θετική η αποχώρηση του «Γιαβούζ» από την κυπριακή ΑΟΖ

Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν η αποχώρηση του Γιαβούζ είναι μόνιμη, επισήμανε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος - Το «Μπαρμπαρός» πάντως παραμένει
Ως μια θετική εξέλιξη αποτιμά η Λευκωσία την αποχώρηση του τουρκικού πλοίου - γεωτρύπανου «Γιαβούζ» από την κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη, ωστόσο θα αναμένει τις εξελίξεις για να αξιολογήσει καλύτερα την κατάσταση.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι είναι μια θετική εξέλιξη, η οποία συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός θετικού κλίματος.

Ανέφερε ωστόσο ότι ακόμη δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για μόνιμη αποχώρηση του τουρκικού πλοίου. Υπενθύμισε επίσης ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Barbaros" συνεχίζει να βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ ενώ, όπως είπε, συνεχίζονται οι απειλές αναφορικά με το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων.

Σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, η Λευκωσία θα αναμένει τις εξελίξεις ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση, καθώς «τότε θα είμαστε σε καλύτερη θέση να αξιολογήσουμε τις εξελίξεις».